Categorii
Arhiva Locuri pe net

Zece bloguri pe care să le citești

10 bloguriAm primit o leapșă faină de la Pavel Ionuț și era și vremea să o pun în aplicare. Cum am chiar foarte multe de făcut în perioada asta a trebuit să amân scrierea articolului pentru azi.

Eu voi nota aici zece bloguri din toată lumea care îmi plac foarte mult și care sunt sau nu surse pentru articolele mele. Fiecare blog în parte are câte ceva frumos și cred că îți va plăcea și ție. Scopul acestei lepșe este să descoperim noi bloguri pe care să le citim.

1. Mashable

Cel mai mare și mai interesant blog colectiv despre social media și tehnologie. Cele câteva zeci de știri pe care le publică ei zilnic sunt pe toate gusturile. Plus că poți da de articole despre gadgeturi interesante sau websituri foarte utile. Am scris despre ZyonEyez de curând după ce am citit la ei despre ochelarii care filmează.

2. The Presurfer

Este blogul lui Gerard Vlemmings care face blogging din 2000. Dacă este vorba să găsești websituri utile sau amuzante și idei interesante sigur acesta este locul. Ca să te convingi citește articolul despre Alimation.

3. Geeks are sexy

Deși o bună parte din articole sunt despre amuzamentul din cultura geek (cosplay și alte lucruri legate de jocuri despre care nu scriu) au destul de multe articole care te fac să îndrăgești tehnologia. Cubul din leduri de la ei îl știu.

4. Neatorama

Asta este casa lucrurilor simpatice. Și a culturii generale despre internet și viață. Ca să îți faci o idee despre ce materiale au citește puțin ce am scris depre șahul în trei.

5. Google Operating System

Se știe că sunt fan Google așa că este clar că lecturez și ce mai apare în lumea Google. De acolo am aflat despre Google Body Browser. Și tot de acolo poți afla sfaturi și trucuri legate de Google. Și știri din zona Google, desigur.

6. Fulgerica

Acolo găsești porția ta zilnică de fun&awe. El face colecție de linkuri care sigur nu te vor lăsa indiferent. De fiecare dată stau ca pe ace să văd ce linkuri noi a mai găsit. Porția de ieri.

7. Social Media Brașov

Este blogul grupului Social Media Brașov. Nu găsești știri scrise în fiecare zi, dar lucrurile se vor schimba în viitor. Nu uita să verifici articolele de follow-up, acolo sunt bunătățurile de informații. Sigur îți vor plăcea.

8. Pioneza dintre fese

Blog cult pentru care îți trebuie câțiva neuroni, dacă vrei să înțelegi ce se scrie acolo. Acolo găsești o părere pertinentă despre tot felul de subiecte din blogosferă și viață. Și da, se poate să îți spui părerea și fără să îți bagi și să îți scoți. Blogul îl pot numi leisure place. Citește puțin despre istoria blogului. Îți va plăcea.

9. Mortu

Mai în glumă, mai în serios el scrie despre lucruri care îi atrag atenția și ne prezintă și nouă câte un articol serios, ba unul amuzant, ba o selecție de știri a zilei. Scrie și se vede că îi place să împartă ceea ce vede. Iată un articol informativ.

10. Refresh

Costin face o muncă foarte faină cu blogul lui care îți oferă știri din lumea internetului și a blogosferei. Pot spune că e un fel de Mashable a României și citesc cu drag o bună parte din articole. Mai rar comentez. Scurt și fără ocolișuri el vorbește adesea despre blogosfera românească.

Bineînțeles că sunt mult mai multe bloguri pe care le citesc și am mai făcut o dată un clasament. Aici am trecut o altă selecție. Ce-i drept, fiecare are importanța sa și nu pot spune că unul e mai fain decât celălalt. Le citesc și îmi plac. Dacă ai o selecție de zece bloguri pe care vrei să o faci cunoscută lumii te invit să preiei leapșa la liber. Baftă și spor la citit!

Sursa imagine.

18 răspunsuri la “Zece bloguri pe care să le citești”

multumesc domnule pentru onorarea lepsei, deja am inceput sa ma uit pe blogurile din prima parte a clasamentului sa vad cum sunt

ai acolo tot felul de stiri suepr utile 😀

O să iau și eu aminte la ele, mulțumim pentru recomandări. 🙂

@Dani lasă mă „inside jokes” că nu tot timpul merg 😛

@Manu De majoritatea am auzit, le mai verificam din când în când. Acum cred că o să trec câteva în Reader

Pai, noh, articolul asta e pentru cei ce urmaresc altceva decat ce urmarim noi 😀

hehe, Chinezu e in lista cealalta. Nu promovez mereu acelasi om sau blog 😀

Ia vezi ce scriu acolo, ca cica e de bine 😀

un adevarat top si ma bucur ca te-ai uitat si la acele bloguri care sunt in dezvoltare, nu neaparat care s-au afirmat si nu mai au nevoie de comentarii!

Toti cei care sunt trecuti merita sa fie vizitati. Mai fac o lista in viitor cu ceilalti pe care ii citesc si se pricep binisor la ce fac 😀

Iar sînt vedetă! 🙂

Mulţumim că ai amintit de noi! Cristian şi Ionuţ, cei care scriu pe Pioneză, chiar sînt doi oameni speciali. Mă bucur că ai făcut trimitere şi la un articol, cititorii îşi pot face singurei o părere.
Toată berea din lume nu poate acoperi datoria mea către tine! De-aia tre’ să trcem pe vin, votka, ţuică, pălincă sau alte de-astea… 🙂

Palinca este cea mai adevarata :)) Sa fim cu totii sanatosi!

Manuel – mersi mult de mentiune de asemenea de TOP10-ul tau.
Recunosc ca am adaugat si eu cateva in greader ca mi se par interesante.
Ideea este una foarte buna cu articolul acesta si cred ca o sa o preiau si eu in viitorul apropiat.

Stii tu : spune-mi ce citesti ca sa iti spun cine esti ! 😀

Asa este. Sa mai trec restul de 70 de site-uri si bloguri? :)))

Imi place ca e pe nisa de social emdia si are stiri chiar faine 😀 Nu mereu, dar cand are merita citit!