Categorii
Arhiva Optimism

Wingsuit basejump – omul zboară în stil artistic

wingsuit-basejump-jeff-nebelkopt-film-vimeo-zborUn wingsuit, numit și costum-aripă, este un costum de planare care îți permite să stai mai mult în aer, deși te deplasezi chiar și cu 170 de km/h. Salturile de la marginea prăpăstiilor se numesc basejump. Atunci când sari de la marginea prăpastiei echipat cu un astfel de costum se spune că faci un wingsuit basejump.

Aceste costume de zbor (planare) folosesc același principiu întâlnit la veverițele zburătoare. Fiind totuși un sport extrem aceste costume sunt folosite numai de către specialiști. Filmul de mai jos îți prezintă nivelul al care s-a ajuns cu folosirea acestor costume și anume: o adevărată artă a zborului. Nu poți să nu îți dorești și tu să zbori cu așa ceva când îi vezi cât de natural de mișcă în aer. Vreau și eu!

Realizat de către fogheadstudios.com, tonywingsuits.com, base-book.com și raisethesky.org acest film poartă numele de A New Beginning. Este, de fapt, o reclamă foarte frumoasă făcută acestor costume. Urmărește-l mai ales pe cel cu alb și negru. Zici că s-a născut în aer!

A New Beginning from Wingsuit Jeff Nebelkopf on Vimeo.

A, și uitasem să îți spun că își permit să se calce unul pe altul (la propriu) în aer. Asta da treabă!

Bonus: în filmul de mai jos poți vedea asemenea salturi făcute pentru filmul Transformers 3. Abia aștept să văd filmul. Celelalte două părți le-am văzut de multe ori. Una este să se facă basejump între stânci și alta este să îi vezi în oraș. Enjoy! Via [Presurfer].

Transformers 3 „Birdmen” Featurette (HD) from Michael Bay Dot Com on Vimeo.

Cum ți se par asemenea sporturi extreme? O vorbă spune că dacă nu faci ceva care te sperie în fiecare zi, atunci acea zi este pierdută.

7 răspunsuri la “Wingsuit basejump – omul zboară în stil artistic”

Se fac in romania cursuri de parapantism si parasutism. Bani trebuie, atat 😀

Da, după ce încerc sky-diving, ăsta-i următorul, probabil. 😀 Nu mă dau în lături de la asta !!

Asta e putin mai periculos, dar e fun!