Categorii
Arhiva Optimism

Alimation – iluzii optice cu zoetrope comenstibil

alimation-zoetrope-comestibil-film-vimeoUn zoetrop clasic este format dintr-un cilindru care are pe partea interioara prinse figuri statice, fiecare în parte având câte ceva modificat. Când te uiți de afară prin fantele care sunt create între acele figuri poți vedea că acele imagini se mișcă.

Interesant, nu? Când mergem la film vedem oricum 24 de astfel de imagini statice pe secundă care sunt, fiecare, diferite față de cele dinaintea lor. Am mai scris despre zoetropul inventat de cei de la Pixar aici.

Același principiu l-a folosit aici și Alexandre Dubosc pentru filmul Alimation cu care participă la Annecy International Animated Film Festival, care are loc anul acesta. Folosind poziționările corecte și imaginile statice potrivite el a putut obține iluzia mișcării prin rotirea platourilor pe care erau puse creațiile lui.

Inițial am crezut că a folosit tehnica stop-motion, dar după cum vei vedea în lista de imagini pe care a publicat-o pe Flickr (opțiunea slideshow e de preferat), a pus platourile pe un pick-up și așa le-a putut roti. Așa că, filmările s-au făcut live. Foarte interesant conceptul și cât se poate de … comestibil. Vreau și eu o felie. Via [Presurfer]

Alimation – Annecy Festival 2011 from Alexandre DUBOSC on Vimeo.

Un răspuns la “Alimation – iluzii optice cu zoetrope comenstibil”

[…] Este blogul lui Gerard Vlemmings care face blogging din 2000. Dacă este vorba să găsești websituri utile sau amuzante și idei interesante sigur acesta este locul. Ca să te convingi citește articolul despre Alimation. […]