Categorii
Arhiva Optimism

Șahul în trei sau cum îți chinui creierul la infinit

sah-in-trei-concept-interesant-inovativUite că s-a întâmplat și minunea asta: acum există joc de șah pe care îl poți juca în trei. Puteam să jur că Sheldon (personaj din The Big Bang Theory) bătea câmpii până nu am văzut pe site modelul și regulile de joc.

Ideea este că jocul se joacă la fel doar că zona centrala nu poate fi ocupată, fiind doar zonă de trecere. Cel mai interesant este că acest joc se joacă pe o tablă circulară și că există anumite granițe care nu pot fi trecute decât în situații speciale.

Producătorii zic că un astfel de joc este, din punct de vedere politic, corect în sensul că te obligă să faci alianțe și să le rupi. Wow, pot spune că aș vrea să joc și eu așa ceva. Sunt fan șah, deși nu știu să joc așa de bine. Ce-i drept, multe lucruri mi-au trecut prin cap, dar nu m-am gândit că puteau face jocul de șah mai dificil.

Pentru orientare sunt desenate traiectorii circulare pe care poți muta anumite piese. Acum, după ce că nebunul mergea pe diagonală, același nebun ajunge să facă cercuri. Cum am zis mai sus: este corect din punct de vedere „politic” :D.

Mai multe informații afli dând clic pe imaginea de mai jos. Creatorii acestei frumuseți sunt cei de la 3manchess. Pentru livrare în România ar costa cam 65 de dolari și nu aș zice că este scump. Via [Neatorama].
sah-in-trei-nou

13 răspunsuri la “Șahul în trei sau cum îți chinui creierul la infinit”

E interesant dar eu imi prind urechile la sah in 2. In 3 e deja prea mult. Mai intai sa ma specializez la sahul clasic. 😀

Eu zic ca e mai interesant cu iei regina in jocul asta :))

Foarte interesant, într-adevăr. Mi-ar fi fost util în copilărie, când stăteam la ture, când jucam șah cu bunicul și fratele meu.

Nu mergea sa il mituiesti pe fratele tau cu o bomboana? :))

Am vazut si eu episodul ala din The Big Bang Theory si radeam de piesele inventate de Sheldon dar chiar ma intrebam daca ar fi fezabil un asemenea joc.
Foarte interesant conceptul. Cred ca ar dura ceva pana sa te obisnuiesti dar si eu vreau sa incerc. 🙂

Bine, Sheldon prezenta zboruri, warp si teleportari in jocul lui. Aici e mai natural. 😀

trebuie sa joc asa ceva. Desi recunosc, nu am mai jucat de foarte mult timpo sah parca mii dor sa iau bataie de la fratemeu iar si iar si iar :))

Daca asta iti ppropui inseamn ca o sa fii fericit sa iei bataie la sah 🙂 Berea este inclusa in meniu? :))

dau de la mine 😀
N-am eu bai daca pierd sau castig la sah 😀

am trait s-o vad si pe asta:))… ma duce cu vandul la cubul rubic V-cube 7… cu 7x7x7… probabil or sa inventeze astia si un sah pe o sfera ceva, ca sa nu mai fie campuri marginase:)) atunci sa vad cum o sa-si dea seama lumea pe ce campuri bate regina

nu iti fa probleme de regina ca ea isi face de cap peste tot. da sunt unele lucruri la care nici nu te gandesti ca ar pute fi inventate 😀