Categorii
Arhiva General

Cum îți bați joc de gameri: elimini campaniile single-player


Call of Duty: Black Ops 4, creat de Treyarch și publicat de Activision, nu are campanie single-player. Pentru fanii shootere campaniile single-player au fost mereu primul punct de atracție, mai ales când știm că jocurile Call of Duty sunt foarte frumos realizate grafic, au acțiune din plin și o istorie cât de cât interesantă.

Dar vorbim de campaniile single-player, campanii care te fac să apreciezi mecaniza jocului, stilul de joc, grafica și acțiunea. Desigur, sunt destui care apoi au continuat să joace campaniile multi-player, dar secțiunea de single-player a fost mereu miezul.

Jocul va fi lansat prin octombrie 2018 și sper să fie un fel de one-off, mai ales că ar fi tragic ca întreaga serie de acum încolo să arunce la gunoi campaniile single-player. Sunt mulți care joacă jocurile doar pentru campaniile astea iar dorința celor de la Activision de a mulge bani în modul ăsta forțat se va întoarce împotriva lor. Dacă un joc are numai multi-player, îl ignor complet.

După cum zice Tone Loke, de la Downward Thrust, interesele de business au călcat serios în picioare dorința de a crea un joc complet, ca până acum. Sper ca alte jocuri să nu fie afectate de mișcarea asta. Dacă shooterele ajung să aibă doar multi-player, atunci trec pe șah cu amicii de la muncă și pun capac jocurilor video pe PC.

Modelul de business cu multi-player, loot boxes, DLCs, in-game purchases și tot așa este perfect valabil, dar în contextul în care ai și un miez single-player. Legat de loot-boxes, chestiunile juridice din spatele conceptului sunt interesant de luat în calcul:

Revenind la eliminarea single-player din Black Ops 4 nu vreau să intru pe joc multi-player și să iau cap-shot la fiecare milisecundă de la un copil de 11 ani din partea cealaltă a lumii. Nu am chef de zeci de ore de antrenament ca să devin super-rapid. Depun efort suficient încât să termin o companie single-player. Vreau să particip la acțiune, dar nu într-atât de mult încât să pierd povestea din spatele jocului, ba chiar să mai petrec ceva minute sau secunde admirând conceptul grafic al unui balcon sau al unui peisaj.

Ca mulți alții joc shooter pentru că vreau acțiune, dar și poveste. Un fel de film în care participi și tu la acțiune. Nu doar vânătoare fără sens câte 5 ore pe zi în care echipe se fugăresc unele pe altele ca la fotbal.

Cum sunt fan single-player FPS/Shooter games de mulți ani îți dai seama de ce o decizie ca a celor de la Activision mă enervează. Da, plătesc pentru jocuri, că doar nu degeaba fac reclamă, uneori, site-urilor de gaming gen greenmangaming.com și am 4 clienți pentru gaming instalați în PC: Steam, GOG.com, Origin, Uplay.

Sper ca cei de la Activision să nu fi creat un trend bolnăvicios.