Categorii
Arhiva General

Experiment Vodafone în week-endul 12- 13 sep: recorduri la traficul de date

Vodafone a făcut un experimente recent, în week-endul 12-13 septembrie 2015, și a observat cum traficul de date a crescut cu 39% iar rețeaua lor Sueprnet 4G a făcut față cu brio.

Au fost două zile în care toți utilizatorii Vodafone au putut intra pe net gratuit fără a plăti nimic în plus.

Managerii de la Vodafone au fost bucuroși să afle că rețeaua face față unor cereri tot mai mari de transfer de date și au ținut să anunțe faptul că în săptămâna 14 – 18 septembrie 2015 ei oferă SIM-uri gratuite pentru oricine vrea să testeze timp de două zile internetul mobil.

Anunțam anul trecut că Vodafone a lansat Supernet un serviciu prin care utilizatorii pot să folosească internetul mobil într-un mod mai plăcut. Experimentul a venit la un an de la implementarea acelui serviciu.

Iată, mai jos, un infografic făcut de cei de la Vodafone. Ar fi fost utile niște detalii legate de câți GB/abonat s-au consumat și câte date au fost transferate în acele două zile + rata de transfer (MB/s):
vodafone-infografic-week-end-internet-nelimitat

Mai jos comunicatul:


Vodafone bate recordurile de trafic de date, prin cea mai mare experienta de Internet gratuit, in intreaga Romanie
•Trafic record in week-end, cu 30% mai mare decat ziua cu cel mai mare consum istoric de date si cu 39% mai mare decat in week-end-ul cu cel mai mare trafic istoric
•Sambata si duminica, traficul de date a fost cu 40% mai mare fata de week-end-ul precedent, iar traficul de date 4G a crescut, de asemenea, semnificativ
•Judetele din tara care au condus la consumul de trafic de date in week-end sunt Bucuresti-Ilfov, Timisoara, Brasov si Prahova
•Perioada de varf pentru consumul de date a fost inregistrata sambata, intre 21:40 si 22:30

Bucuresti, 14 Septembrie 2015 – Vodafone bate recordurile de trafic de date, prin cea mai mare experienta de Internet gratuit, in intreaga Romanie, si sarbatoreste cu success un an de Supernet™ 4G.

Sambata si duminica, toti utilizatorii serviciilor Vodafone, abonati, clienti ai cartelei Vodafone sau ai serviciilor de business, au putut naviga gratuit pe Internet, in intreaga tara, fara niciun fel de limitari.

Cea mai mare si mai raspandita experienta gratuita de Internet din Romania a generat un nivel record al traficului de date, ce a depasit cu 30% cel mai ridicat nivel istoric inregistrat in retea intr-o zi si cu 39% cel mai ridicat nivel istoric inregistrat intr-un week-end. Traficul de date 4G a inregistrat, de asemenea, o crestere semnificativa.

Mai mult, sambata si duminica, traficul de date a fost cu 40% mai mare fata de week-end-ul precedent.

“Vrem sa le multumim public tuturor clientilor nostri pentru ca au luat parte la cel mai mare eveniment de Internet gratuit din intreaga Romanie. A fost un succes complet, care ne-a depasit toate asteptarile. Am observat o participare incredibila a clientilor nostri si o crestere exceptionala a traficului de date. Am demonstrat ca romanii sunt utilizatori avizi si avansati de internet. Am batut toate recordurile de trafic in reteaua noastra si credem ca am stabilit si un record absolut de trafic de date 4G in Romania. Acest lucru confirma puterea retelei noastre Supernet™ 4G, remarcabila in termeni de viteza, securitate, acoperire si calitate. Le multumim utilizatorilor nostri pentru ca sunt alaturi de noi si recomanda experienta Supernet™ 4G – oricand conteaza” a declarat Andrea Rossini, Director, Consumer Business Unit, Vodafone Romania.

In timp ce utilizatorii din intreaga tara au experimentat Internetul nelimitat gratuit, judetele care au condus la consumul de trafic de date in week-end sunt Bucuresti-Ilfov, Timisoara, Brasov si Prahova.

Perioada de varf pentru consumul de date a fost inregistrata sambata, intre 21:40 si 22:30, iar ora cu cei mai multi utilizatori conectati simultan a fost 20:00, sambata.

“Acest week-end a fost cu adevarat un sfarsit de saptamana care a batut toate recordurile pentru Vodafone Romania. Atat ziua de sambata cat si cea de duminica au fost optime din punctul de vedere al parametrilor de retea si, chiar si cu un record absolut de utilizare a traficului de date, Supernet™ 4G a furnizat o experienta de varf tuturor clientilor nostril. Suntem bucurosi sa observam ca utilizatorii nostri s-au bucurat de streaming video, browsing si Social Media in conditii optime si, in cursul acestei saptamani, deschidem portile retelei noastre tuturor utilizatorilor de servicii de telecomunicatii din Romania, pentru a putea testa si incerca experienta superioara Supernet™ 4G”, a declarat Giovanni Chiarelli, Director, Technology, Vodafone Romania.

Consumul de date din acest week-end a fost impartit intre streaming video, urmat de browsing si Social Media.

Consumul a fost distribuit uniform intre utilizatorii Vodafone din acest week-end, fiecare contribuind la cresterea consumului de trafic de date.

Intr-un an de zile, Supernet™ 4G, inovatia Vodafone Romania in materie de experienta de Internet mobil, a furnizat viteze de neegalat, stabilitate crescuta, protective complete si o experienta superioara tuturor utilizatorilor nostri.

Mai mult decat atat, toti utilizatorii serviciilor de telefonie mobile din Romania, indifferent de operatorul utilizat, vor putea beneficia de doua zile de Internet complet gratuit si nelimitat in reteaua Vodafone, solicitand o cartela SIM Vodafone gratuita, pe parcursul saptamanii 14-18 septembrie.

Acoperirea 4G a Vodafone Romania cuprinde acum 2.500 de localitati si primele 100 de orase din tara. Totodata, reteaua 4G a Vodafone Romania acopera toate cele 41 de resedinte de judet, in proportie de 100%. In plus, acoperirea 4G+ a Vodafone Romania dispune de o implementare unica de spectru, oferind cea mai buna combinatie de viteze si acoperire indoor. Serviciile 4G+ sunt disponibile acum in noua orase: Bucuresti, Brasov, Cluj, Timisoara, Iasi, Constanta, Craiova, Galati si Ploiesti.

Vodafone Romania este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicatii mobile din lume, care ofera o gama de servicii ce include voce, mesaje, date si comunicatii fixe. Vodafone are divizii in 26 de tari, 55 de retele partenere in intreaga lume si operatiuni de broadband fix in 17 tari. La 30 iunie 2015, Vodafone avea 449 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile si 12 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix. Pentru mai multe informatii, vizitati www.vodafone.com.