Categorii
Arhiva Tehnologie

Vodafone lansează Supernet™ (P)


Întrebam zilele trecute: cum poate fi smartphone-ul tău mai smart decât celelalte? Poate fi mai smart dacă are viteze mai mari și dacă te protejează de viruși. Cei de la Vodafone au lansat, pe 8 septembrie 2014, Supernet™, o nouă implementare prin care promit inovarea modului în care folosești Internetul mobil, viteze ridicate, stabilitate mai bună si protectie antivirus. Scopul pentru care Vodafone a lansat această campanie poate fi sumarizat în câteva cuvinte: experiență superioară de utilizare oferită gratuit tuturor clienților Vodafone.

Încă este prea devreme să știm cum funcționează exact implementarea Supernet™, însă promisiunile Vodafone ne vorbesc de viteze 3G și 4G mult mai bune.

Eu folosesc de la Vodafone varianta Indygen și nu mă pot plânge. Am minute și date pe bandă rulantă, mai ales că pentru 38 de lei primesc 500 de puncte (1 punct = 3 MB de date ori 1 minut/sms) și am acumulat peste 1600 de puncte în cele 8 luni de când am respectiva cartelă. YouTube îmi merge bine în Brașov folosind Indygen 😀

Un lucru pe care trebuie să îl amintesc este faptul că Supernet™ nu este un produs sau un plan tarifar nou, ci este o implementare nouă prin care Vodafone dorește să ofere servicii mai bune și care este disponibil gratuit tuturor clienților. Un bine-meritat upgrade ai putea zice.

Supernet™ își propune să ofere următoarele:
– viteză mai mare cu UltraSpeed™
– protecție sporită pentru dispozitivele personale cu MaxProtect™
– streaming video fără probleme cu XStream™
– soluțiie de securitate pentru companii cu SecurityPro 2.0™.

Partea cu viteza și cum streamingul video sunt mai mult decât importante. Doar nu vrei să nu poți vedea pozele de pe Facebook ori să îți sacadeze YouTube, nu? Treaba este că s-a dublat numărul de români care stau pe net față de 2011 și foamea de net este tot mai mare. Nehaliții.

Așa cum era de așteptat odată cu creșterea numărului de telefoane smart în uz au apărut și cazuri în care acestea au ajuns să fie virusate. Deși te apucă râsul cînd auzi așa ceva, trebuie să știi că este un lucru normal, mai ales că telefoanele de azi sunt doar niște computere în miniatură gata să fie infectate. În plus, atunci când un device este folosit de un msegment mai mare al populației, apar și virușii. Why viruses? Because money.

Ca idee, nici nu te gândeai acum 5-10 ani că vei ajunge să te uiți la Youtube numai cu ajutorul cartelei de mobil sau că ai avea nvoie de antivirus în telefon. Am ajuns departe.

Așadar, dă un telefon la Vodafone și mulțumește-le pentru un upgrade gratuit. Ai simțit schimbarea?

=======
Pentru cei ce doresc să știe mai multe despre Supernet™ cele patru puncte sunt explicate mai jos:

UltraSpeed™, unul dintre pilonii principali ai Supernet™, foloseste o tehnologie si arhitectura exclusiva Vodafone, care asigura o experienta broadband autentica, de viteza superioara. Astfel, incepand de acum, toti utilizatorii Vodafone beneficiaza de viteze ridicate de transfer: vitezele 3G cresc substantial, pana la 43,2 Mbps, iar utilizatorii serviciilor 4G beneficiaza de viteze de download de pana la 300 Mbps.

XStream™ furnizeaza o experienta video desavarsita, cu o conexiune instantanee, bazata pe stabilitatea superioara a conexiunii de Internet pentru browsing, descarcare de fisiere si streaming. XStream™ functioneaza prin intermediul unui algoritm exclusiv Vodafone de optimizare, precum si prin reteaua All-IP a Vodafone, ce asigura o experienta superioara de streaming.

MaxProtect™ este o inovatie ce furnizeaza tuturor utilizatorilor o solutie completa de securitate la nivel de retea, pentru orice terminal: smartphone, tableta, laptop sau PC, numai in reteaua Vodafone. MaxProtect™ este disponibil tuturor clientilor Vodafone, fara a necesita eforturi suplimentare de instalare a vreunei aplicatii. Serviciul asigura protectie antivirus, anti-phishing, si antimalware pentru traficul de Internet efectuat prin reteaua Vodafone. MaxProtect™ este disponibil gratuit pentru toti abonatii RED, pe intreaga durata contractuala. Si pentru ceilalti abonati, serviciul este gratuit, pentru o perioada de sase luni.

SecurityPro 2.0™ indeplineste cerintele de Securitate ale tuturor companiilor, permitand angajatorilor sa personalizeze utilizarea smartphone-urilor in cadrul companiilor, in reteaua Vodafone, certificata pentru Managementul de Continuitate a Afacerii. Companiile primesc Solutia de Securitate direct din reteaua Vodafone, iar conexiunea de date este protejata, pentru a asigura securitatea tuturor terminalelor conectate. Angajatii vor putea, de asemenea, sa navigheze pe Internet fara grija virusilor sau a pierderii datelor companiei.

3 răspunsuri la “Vodafone lansează Supernet™ (P)”

Ma gandesc sa imi iau si eu un abonament de la vodafone. Totusi am deja unul de net si as vrea sa il schimb cu unul de voce. Nu stiu insa daca este posibil.

Experiment Vodafone în week-endul 12- 13 sep: recorduri la traficul de date | Manuel Chetaspune:

[…] anul trecut că Vodafone a lansat Supernet un serviciu prin care utilizatorii pot să folosească internetul mobil într-un mod mai plăcut. […]