Categorii
Arhiva Blogging

Fripturiștii atacă pișcotarii

Pentru cine nu știe, înainte de a exista pișcotari au existat fripturiștii, UNII jurnaliști care se aruncau fericiți asurpa bucatelor întinse la mesele de protocol de la evenimentele unde erau invitati. La foamea pe care o aveau și modul în care înfulecau tot ceea ce prindeau au primit porecla de „fripturiști”.

Când s-a descoperit că unii bloggeri petrec mai mult timp fiind prezenți pe la evenimente decât scriind pe blog, termenul de fripturist a fost adaptat și s-a folosit cel de „pișcotar”. Cu timpul fripturiștii s-au împuținat pentru că atenția a fost furată de pișcotari.

Și aici este durerea celor de la Kamikaze sau a unor necunoscuți ca Cristian Szilvassy: nu mai au ce frituri să ronțăiască din cauza bloggerilor.

Mantzy, cel de la Kamikaze care a scris articolul citat mai sus, a scris un articol malițios, vădit tendențios, zicând că bloggerii fac un lucru: pișcotăresc cât pot de mult. Ei bine, unii bloggeri merg la evenimente și UNII bloggeri fac ceva bani buni, dar per ansablu bloggerii scriu de drag și fără să aștepte bani de la cineva.

Szilvassy atrage atenția asupra unor acțiuni făcute de unii bloggeri, dar lucrurile sunt nițel scoase din context și toți bloggerii sunt luati la grămadă, fiind numiți profitori fără suflet. Desigur, nu am văzut blogger cu pișcotul în gură care să plângă de mila fripturistului de jurnalist care moare de foame.

Aici este vorba de UNII jurnaliști care nu sunt în stare să își facă munca așa cum trebuie și caută vina în altă parte. Desigur, nou-veniții bloggeri sunt de vină, nu faptul că ei, acei jurnaliști fripturiști, nu sunt în stare să îsi câștige mâncarea.

Zic de UNII jurnaliști pentru că alți jurnaliști, oameni care au muncit din greu și pe care îi poți aprecia mereu, precum Petronela, și-au văzut liniștiți de muncă și au făcut o carieră de calitate.

Desigur, fripturistul nu va putea face carieră de calitate așa că va face ce face o hienă: mușcă. Desigur, pișcotarul de blogger se mângâie pe burtă liniștit stiind că fripturistului i se duce glăsciorul cătinel-cătinel din cauza foamei.

Curând articole ca cele de la Kamikaze, în care bloggerii sunt aruncați în aceeași troacă, nu vor ajunge dincolo de haznaua internetului.

#suspiscotarii