Categorii
Arhiva General

Ooops, copiii nevacinați nu sunt primiți în școală

Titlul de mai sus se traduce în „Și iată cum copiii plătesc greșelile idioate ale părinților lor”. O bună parte dintre anti-vacciniști sunt oameni cu studii, oameni cu stare bună, dar care își folosesc toată energia pentru a crede și a citi teorii conspirationiste și, tocmai de aceea, nu își vacinează copii.

Iată materialul:

Școlile și grădinițele nu acceptă copii nevaccinati pe bună dreptate. Pe de o parte, dacă sunt prea mulți copii nevaccinați într-o clasă, atunci cei nevaccinați se îmbolnăvesc foarte ușor unul de la altul. Pe de altă parte, mai sunt cazuri în care unii copii nu pot fi vaccinati din motive obiective și ei sunt puși la risc de către cei nevaccinați. Să nu uităm de faptul că un copil nevvacinat riscă să treacă prin dureri mari sau chiar să moară dacă dă cu nasul de o boală „a copilăriei”.

Despre vaccinuri s-a scris mult, am făcut chiar și un episod Tehnocultura pe tema aceasta, și totuși sunt voci care cred că sunt rele. Nu sunt rele și, dacă părinții continuă în prostia lor, atunci copiii nu vor fi primiți în școli iar părinții vor primi amenzi.

Este drept că nu poți bloca accesul copiilor la școală, dar nu poți risca sănătatea altora pentru mofturile hipsterilor care sunt anti-vaccin. O victorie mică va deveni una și mai mare odată cu trecerea legii care va amenda părinții care nu-și vaccinează copiii.