Categorii
Arhiva Blogging

Spring SuperBlog 2013 – noua competiție națională de blogging

Spring-SuperBlog-2013-competitie-nationala-bloggingSuperBlog, concursul național de blogging la care am câștigat în 2010 premiul cel mare, un voucher de cumpărături de $2500, a revenit în forță în martie. De obicei concursul se ținea toamna, dar acum au creat o ediție mai scurtă, de primăvară.

Comunitatea de superbloggeri de pe Facebook a cerut de ceva timp să existe și o ediție mai scurtă, primăvara sau vara. Oamenii harnici de la Swissplan.biz, organizatorii concursului, s-au pus pe treabă și iată că au pregătit noua competiție.

An de an competiția angrenează peste 100 de bloguri în concurs și este locul unde poți găsi bloggerii cu cele mai imaginative articole, cei mai destoinici și mai rezistenți dintre bloggeri. Nu este chiar simplu ca la o ediție obișnuită de SuperBlog să scrii peste 30 de articole pe subiecte variate și să fii în stare să cucerești juriul.

Despre ce e vorba în concurs? Sponsorii dau probe pe care bloggerii trebuie să le ducă la bun sfârșit în scris, dar nu oricum, ci să încropească un text care să cucerească atenția. La această ediție este puțin altfel:

Pentru fiecare proba se aloca un numar de premii (in produse, servicii sau vouchere) pentru autorii celor mai reusite articole la proba respectiva. In plus, daca participi la toate probele competitiei si te clasezi printre primii 50, castigi premii suplimentare, iar daca acumulezi cele mai multe puncte in urma jurizarii obtii marele premiu de 500 euro cash.

Dacă te pricepi la condeiul digital și participi la toate probele, câștigi premii la fiecare probă, plus premiul cel mare de 500 de euro, bani în mână. Înscrierile au avut deja loc și probele au început din 1 martie 2013. Acum urmăresc cu interesc cum sriu bloggerii. Deși multe dintre probe sunt orientate către bloggerițe, pot spune că și bloggerii participanți fac față cu brio. Felicitări.

Deși am fost partener media încă de prin 2011, în 2012 am fost și juriu din partea SpringShop, proiect la care lucrăm de ceva timp în cadrul firmei la care sunt angajat. Anul 2013, însă, vine cu o altă participare a mea ca partener media și juriu, de data aceasta din partea Reeija.ro, magazin online de genți damă (încă în lucru).

Cum de am ajuns juriu la un astfel de magazin? Soarta! Mai precis, sunt asociat în cadrul acestui magazin online, care va fi lansat săptămâna viitoare, și mă ocup de partea de IT și marketing. Inițial am fost contactat de Codrea Corina, inițiatoarea proiectului, să ofer consultanță pe ecommerce și SEO, după care am devenit asociați.

Dat fiind că sunt fan ecommerce (doar lucrez în domeniu și ajut la pregătirea unei platforme de ecommerce românească), social media, optimizare și blogging, ocazia de a ajuta la ridicarea unui asemenea proiect de la zero este cât se poate de oportună. Învăț multe din mers, perfecționez ce știu și ajung să apreciez mai mult oamenii care au început afaceri și au ajuns în vârful piramidei.

Știu că mă așteaptă muncă grea, dar un lucru trebuie notat: consecvența și viziunea le-am văzut și le-am exersat la SuperBlog 2010. Concursul acesta a reprezentat pentru mine o piatră de hotar pe care am trecut-o și de care îmi aduc aminte de multe ori.

Pentru mine, cele învățate la SuperBlog se rezumă la fraza: lucrurile mici, făcute zi de zi, sunt cele care contează.

superblog spring 2013

2 răspunsuri la “Spring SuperBlog 2013 – noua competiție națională de blogging”

Bine ai revenit alaturi de noi, Manuel! Iti multumim ca ne esti in continuare aproape, ca partener si juriu. 🙂
Inscrierile continua pana in ultima zi a competitiei, 31 martie. Deci, daca mai sunt bloggeri dornici si inspirati, ii asteptam cu drag 🙂

Asa. Uite ca nu mi-a stat in cap sa zic: cine mai vrea poate sa participe. Nu e obligatoriu sa se participe la chiar toate. Cu placere si succes in continuare!