Categorii
Arhiva Tehnologie

Allview prezintă noua tabletă pc: AX2 Frenzy

tableta-pc-allview-AX2-Frenzy-3g-dual-coreÎn data de 6 martie Allview a lansat noua tabletă pc AX2 Frenzy la Cebit 2013 Hannover. La un preț de numai 599 de lei văd că producătorul brașovean a avut deja de mult timp planificată oferirea unei tablete care să fie apropiată ca perfomanță de AX1 Shine, lansată în ianuarie 2013, dar care să fie accesibilă tuturora.

Criticile care ar fi existat la tableta precedentă nu mai sunt fondate în AX2 Frenzy, mai ales că ai de-a face cu un procesor Cortex-9 la 1Ghz dual core, are 512 MB RAM, ecran multitouch și poate reda filme în HD la 1280x720p.

Fiind denumită „model accesibil ce înglobează toate funcţiile necesare pentru conectare si comunicare” de către cei de la Allview, AX2 Frenzy este, pe scurt zis, varianta mai ieftină a AX1 Shine. Îmi place că are în continuare 3G și că poate fi folosit și pe post de telefon mobil, dar trebuie să îți iei o cască bluetooth. Asta ca să știi de la început.

Tableta ruleaza Android 404 Ice Cream Sandwich și are două camere, ce frontală având 3.2MP, bună de folosit mai ales pentru apeluri video prin Skype. La conectivitate stă binișor: WiFi b/g/n – și hotspot, bluetooth, 3G. Văd că au încercat să încorporeze cât mai multe caracteristici, pentru a-i da utilizatorului cam tot ce are nevoie, dar la un preț mic, zic eu.

La o diagonală de 7 inch și cu o placă video PowerVR SGX 531 îți va da ocazia să vezi filme HD fără probleme iar timpul de funcționare de 5h o să îți permită să vezi 2-3 filme unul după altul.

Iată mai jos lista de specificații a tabletei Allview AX2 Frenzy:
allview-tablete-pc-ax2-frenzy-specificatii

Comparație cu predecesorul AX1 Shine

Când am făcut un review tabletei AX1 Shine nu mă gândeam că vor scoate așa de curând pe piață o variantă care să fie chiar ieftină și să facă aproape tot ce face tableta lansată în ianuarie 2013. Se pare că aveau deja de mult timp planificată mișcarea asta.

Comparând cele două modele am văzut că AX2 Frenzy are ecran TFT-LCD, nu IPS-LCD, ca AX1 Shine. Asta înseamnă că nu mai pot vedea așa de bime imaginile dacă nu mă uit la filme direct în fața tabletei. Are același tip ce placă grafică și procesor ca predecesorul, dar numai 512MB RAM, față de 1GB. Mă aștept să se miște mai încet din cauza asta.

La timp de încărcare este posibil să dureze mai mult (încărcător de 1500mA, față de 200mA). Dacă AX1 se incarcă până în trei ore, Frenzy probabil că va avea nevoie de mai mult timp. În schimb ambele au timp de funcționare de 5 ore, cu toate că Frenzy are o baterie de 3000mAh, fată de 4500mAh (AX1).

Per ansamblu, AX2 Frenzy este numai bun pentru o mulțime de lucruri: de la editare de documente, la navigare pe internet, vizualizare de filme și comunicare prin Skype și rețele sociale.

Vezi mai jos tabel comparativ cu specificațiile dintre AX1 Shine și AX2 Frenzy:
comparatie-tablete-pc-allview-ax1-shine-900llei-vs-ax2-frenzy-600lei

Offtopic:
1. Allview ar rebui să verifice că –< title > tags – de la paginile de specificații sunt exact la fel: „Specificatii: Allview”.
2. În pagina de produs butonul „Adauga in cos” ar trebui să fie de culoare diferită în pagină și mult mai mare. Nimeni nu îl vede acolo. My 2 ¢! Vă învață băiatul ăsta cum se face un buton frumos!

8 răspunsuri la “Allview prezintă noua tabletă pc: AX2 Frenzy”

Am pus mana pe aceasta tableta 5 minute si sunt incantat de ea..este un must have. Pretul este unul relativ ok si zic ca merita. In zona ei de pret rupe tot!

Da, la banii astia si cate face nu vad sa fie oameni cu mofturi.

Aceasta tableta Allview poarte toata criteriile necerare pentru a atinge o performanta decenta in romania.Avantajul cred ca il detine prin pretul accesibil fata de celelalte modele de pe piata.Voi ce spuneti credeti ca va avea succes?

Tine acum cat de mult au pregatit de promovare si pe unde vor gasi o piata de desfacere, dar eu zic ca da.

Am facut cadou o tableta Allview dar sincer… pentru cateva sute de lei in plus cumparam mai bine un i.

Allview, 2 lei dai, 2 lei face. Am achizitionat si eu o tableta allview alldro 3 speed duo, am fost impresionat de caracteristicile pe care le avea iar pretul era relativ ok, 999lei. Vreau sa zic ca am folosit-o 2 zile, fara a o solicita foarte mult, apoi s-a ars placa de baza. Mi-au tinut-o 2 saptamani in service, ce-i drept ei au spus ca mi-au „inlocuit-o”. Dupa alte 2 zile de folosire a noii tablete, s-a ars din nou placa de baza.. apoi cred ca m-am certat 2 luni cu cei de la flanco sa-mi recuperez banii. Concluzie, cel putin pentru mine, allview ar trebui sa lucreze mai mult la calitatea pieselor.

Si eu am primit aceasta tableta de ziua mea si sunt incantata ! E micuta asa ca nu te chiunui cu ea.Tastatura e super!
Dar am o problema: S-a zgariat spatele acesteia si nu stiu ce sa ii fac 🙁
Va rog ajutor!

salut sunt foarte multumit de aceasta tableta are viteza este comoda si mult mai rapida decat marci renumita,problema este ca ,copii au spart ecranul se mai poate repara si unde multumesc