Categorii
Arhiva Blogging

You do shit because it is of value to others

Vorba completă este: „You do shit because it is of value to others, not because it brings money to you!” și mi-a venit azi în mine când am publicat acest status. Nu este tocmai întâmplătoare vorba asta.

Din când în când am nevoie să îmi aduc aminte de ce fac ceva sau ce mă face să mă trezesc în fiecare zi. Mi-e ușor să mă uit la diferite probleme și să ignor soluțiile din jurul lor. Pentru că uit des. De aceea mai scriu câte un articol în genul back to basics.

În goana de a scrie mai des pe tehgeektive-com aproape că uitasem de ce o fac. E cool să ai 2-3-4 articole pe zi și să prinzi încetul cu încetul tracțiune, dar de ce o faci? Mi-am adus aminte că am pornit in blogging să ofer ceva: să scriu despre lucruri care îmi plac și să le prezint și altora.

Ba chiar să explic și să povestesc oamenilor de ce îmi plac tehnologia (ca subiect general) și știința. De ce? Pentru că am fost dintotdeauna fașcinat de ceea ce ne înconjoară și am vrut mereu să știu ce și cum funcționează. Tocmai de aceea există și tehnocultura.com, proiect de suflet care are puține vizite, dar ajută oamenii.

You do shit because it is of value to others. Da, ca bloggeri facem ceea ce facem pentru că vrem să aducem un plus de valoare celor din jur. Suntem oameni pasionați de un anumit domeniu și atrași de arta scrisului. Ne exprimăm fiecare cum știm, dar important este că evoluăm.

Așadar, dacă tot avem privilegiul (nu dreptul) de a scrie pe net, atunci avem și responsabilitatea de a oferi valoare celor care ne urmăresc.

10 răspunsuri la “You do shit because it is of value to others”

Cei cu mintea seacă ar trebui să recunoască mizeriile pe care le-au tot scris, iar Google le-a indexat! E nevoie de formare în direcţia asta, altfel, valorile se vor scurge gârlă şi vom da în penibil! Pentru puţinele minţi inteligente, pentru ele merită să scrii cu cap! Succes!

Sunt de toate tipurile pe net. Ideea este ca fiecare cititor ar trebui sa poata discerne ce si cum trebuie citit/crezut. Cat pentru bloggeri e important sa scrii lucruri despre care crezi si nu doar de dorul lelii.

Fiecare articol difera de la persoana la persoana ( ma refer la bloggeri ), deci..

in principiu ai dreptate, numai ca unii dintre ei si-au uitat adevaratul scop odata ce au prins „puteri”, ca sa zic asa. Scopul e traficul si nu plus-valoarea, pseudo-celebritatea si banii si mai putin dorinta de ajutor samd. Vechea discutie despre blogosfera 🙂 Desigur, vorbesc de unii si sunt si exceptii.

Este un pacat de care suntem toti afectati la un moment dat. E nevoie de cate o revenire idn cand in cand sa vedem daca mergem pe drumul corect. Desi bloggingul este un drept (face parte din dreptul la libera exprimare), eu il vad ca pe un privilegiu. Luand bloggingul sub acest aspect zic ca putem face lucrurile altfel, chiar si cand ne gandim sa bagam ceva la ghiozdan.

Nimeni nu munceste pe gratis. Oricum dintr-un blog nu se imbogateste nimeni, insa ajuta la moral cand vezi cativa dolari pe zi in Adesnse 🙂

e adevarat ce zice razvan voicu, articolele difera de la caracter la caracter..

Nu e vorba aici de stil, ala e clar ca difera si chiar asa si trebuie. Ma refer in articol al faptul ca tre sa faci ceva care sa conteze pentru cei din jur. Tocmai de aceea public doar simt nevoia pe obisnuit.eu. 😀

Ponderea blogurilor de calitate cu articole decente este mult mai mica decat a celor care nici nu merita deschise. Mult prea multe persoane au bloguri si scriu numai tampenii pe ele. Cred ca sunt mai multi care scriu pe bloguri decat cei care citesc bloguri.

Buna asta, Eliza. Trebuie pusa la bookmark. In orice caz, sa stii ca ajuta sa existe multi bloggeri. Asa mai au ocazii cei cu afaceri sa faca rost de backlinkuri. Cu cat e maivechi bloggerul, cu atat mai bine. Google nu stie de calitate asa cum am vrea sa credem 😛