Categorii
Arhiva Personal

Șaga RDS – Discovery Channel: reversul medaliei

Faptul că RDS au scos mișelește Discovery Channel din canalele lor folosind motive demne de copiii de cinci ani, e deja știut. Șe știe că își bagă în grilă DigiLfe, DigiWorld, DigiFuckCustomers plus altele și se mai știe că nu putea concura cu Discovery, de aceea a scos celebrul canal din grilă încă din data de 29 noiembrie 2012. Contractul expira pe 30.

Interesant de văzut este faptul că nu mulți și-au anulat abonamentul de cablu de la RDS pentru asta. Acum să schimbăm nițel centrul atenției pe Discovery Channel. Faptul că au fost tratați ca nișțe cârpe de vajnicii de la RDS (să le fie țărâna ușoară peste cablu TV) este ceva ce nu poate nega nimeni. Totuși…

Aici ajungem la una dintre criticile aduse Discovery Channel și la, ceea ce cred eu, o susținere mare pe online, dar nu atât de mare pe offline: calitatea tot mai slabă a programelor.

Trebuie să recunoaștem și bune, și rele. Tehnocultura.ro este un blog despre tehnologie/techart/știință foarte drag mie și nu ar fi putut exista dacă Discovery nu mi-ar fi amplificat interesul pentru domeniile acestea cu emisiunile lor dezvăluitoare și educative.

Mulți au observat în ultima perioadă (1 -2 ani) că Discovery Channel dă reluări cam multe, nu mai are programe noi așa cum obișnuia iar unele emisiuni mi se par de-a dreptul trase de păr. Discovery România nu are prea multe lucruri despre lumea tech/științifică de pe la noi. Totuși, oamenii au ținut cu acest canal și au apreciat emisiunile educative făcute împreună cu Ministerul Educației, dar nu este suficient.

Discovery nu mai este ce-a fost. Te aștepți ca Mythbursters să salveze întregul canal? La un moment dat va fi un colaps și mă gândesc că și ei știu asta. Acum, dragă Discovery, dacă tot am părăsit cablul TV de la RDS pentru figura ce ți-au făcut-o, vreau ceva în schimb: scapă de emisiunea aia idioată cu licitațiile și fă un sistem de vot. Vei vedea că anumite lucruri nu sunt așa cum ai dorit să fie.

Apoi, vreau emisiuni din România, cu români și cu tot felul de lucruri pe care le fac ei. Vezi pe tehnocultura.com ce public și îți dai seama ce materiale aș vrea EU să văd pe Discovery. Numai bine!

4 răspunsuri la “Șaga RDS – Discovery Channel: reversul medaliei”

Bine punctat. Nu mai consum TV (decât „din greşeală”) de câţiva ani buni (că e bine sau nu, asta e o altă discuţie). Dar dacă Discovery reuşeşte să repună pe sticlă (LCD sau LED) calitatea pe care o aveau acum câţiva ani şi mai mult folosind „eroii locali”, s-ar putea să îmi schimb schimb timpul petrecut în faţa televizorului. Din partea mea, pentru 2-3 ani de-acum înainte, RDS poa’ să facă borş pe cablu cât timp am cel puţin un canal decent cu desene animate în limba engleză. Apoi mai vedem.

Exact, mai bine desene, decat diferite canale pe care le vedem la noi. Si Discoverry ar merita vazxut in continuare cu toate ca are minusuri. Chiar vreau sa vad niste schimbari si acolo 😀

Nu multi si-au anulat contractul cu RDS pt ca probabil sunt in situatia mea. Adica l-as fi anulat in prima saptamana daca aveam alternativa. In Valcea RDS e singurul furnizor de televiziune prin cablu. Restul sunt prin antene. Ori eu, avand mai multe televizoare, nu am nevoie de receivere prin casa, de cate 2 telecomenzi pe tv, fire peste fire… Asa ca accept situatia si-mi musc buzele. Ma bucur totusi ca am viteza la internet (100Mb/s)

Da, mai sunt si situatii in genul tau. In schimb sunt si altii care au tipat dupa Discovery si apoi au lasat treburile asa.