Categorii
Arhiva Personal

Uite cum ajung cei din Harghita subiect de documentar

Documentarul de mai jos este unul din unghiurile prin care suntem văzuți noi, românii. Prințul Charles iubește România, lucru pentru care sunt mulțumitor, nu pentru că o personalitate istorică ține la țara noastră, ci pentru că cei din afară pot să ne vadă și cu ochi buni.

Ce mi-a atras foarte mult atenția este fenomenul defrișărilor ilegale din Harghita. Toate lemnele alea au ajuns în Ungaria (zvonuri neoficiale) și au fost obținute prin distrugerea în mod mizerabil a pădurilor cu complicitatea autorităților.

Mulțumim Harghitei că ne-a arătat cine suntem și că nu ne pasă deloc de comorile noastre. În rest, să vă stea în gât separaționismul și cineva să dea cu miere UDMR-ul, curva de lux a României, și să îi arunce între albine. #numaizic

Via [Geografilia].

2 răspunsuri la “Uite cum ajung cei din Harghita subiect de documentar”

Am stat ceva timp în Harghita și am văzut sutele de garnituri de tren pline cu cherestea/bușteni care luau drumul „exportului”, cum s-au decopertat toate dealurile de pe Valea Ghimeșului, Toplița, Vlăhița etc. Autoritățile locale și centrale știau foarte bine ce se întâmplă în zonă, dar n-au mișcat nimic. Ba chiar au contribuit la acest masacru prin acceptarea compromisurilor politice, pus botul la cașcaval și indiferență. Să menționăm totuși că hoția e generalizată la mai multe județe, nu numai în Harghita.

Da, ai dreptate. Harghita nu e singura. Am folosit-o pentru ca era pomenita in documentar. Ce s-a intamplat acoloe reprezentativ si s-a facut cu complicitatea romanilor. A noastra, a tuturor.