Categorii
Arhiva Optimism

Filmul Ursu mi-a înșelat așteptările

filmul-ursu-comedie-romaneasca-2011-pareriAm fost ieri la filmul Ursu, comedie românească a cărei acțiune se petrece în anii ’90.

Așa cum am scris și aici, am fost curios să aflu dacă s-a mai schimbat ceva în filmele românești de după Revoluție. Am fost la film cu Injineru, Dani, Sorin, Ovidiu, Bloghita, Nico și Radu.

Pot spune că filmul mi-a înșelat așteptările. Dat fiind că acțiunea se petrece în anii ’90, pe când aveau loc multe schimbări, directorul Circului se Stat se vede nevoit să vândă singurul urs pentru a acoperi salariile celor din circ. Pentru că angajații nu erau de acord cu o asemenea măsură directorul fură ursul. De aici încolo are loc aventura în care angajații încearcă să dea de urma ursului, aventură în care îi vedem pe români așa cum ar fi ei în viața reală.

Filmul mi-a plăcut. Nu mă așteptam să ajung la final și să zic: mai vreau. Da, mi-a înșelat așteptările pentru că mă așteptam să fie ceva mediocru. Nu îl ridic la rang de block-buster, dar pot spune că a meritat să merg la cinema pentru filmul acesta.

Mi-a plăcut că am văzut dialoguri pe care le-am auzi între oamenii obișnuiți, fără să pară că este ceva forțat sau că se exagerează în vreun fel. Mi s-a părut comică relația dintre Cici, membră a circului, cu cei doi amorezi ai ei.

La evenimentul de aseară a fost prezent și regizorul Dan Chișu care a urmărit cu noi filmul și, la final, a făcut câteva precizări prin care am înțeles puțin mai bine câtă muncă este în spatele unui film. Felicitări!

Așa că, dacă ai timp și vrei să vezi ceva comedie românească te invit să mergi și tu și să îmi zici și mie ce părere ai. Iată și trailerul:

2 răspunsuri la “Filmul Ursu mi-a înșelat așteptările”

M-ai făcut curioasă. 🙂 Se pare că cinematografia românească o ia ușor în sus ..

Cum am zis, nu e blockbuster, dar totusi misca. Am primit critici ca laud un film de doi bani si ca regizorul nu e bun de nimic. sper ca viitorul va fi mai tare 😀