Categorii
Arhiva Infografice

Evoluția email-ului – infografic

Email-ul (până nu demult e-mail) este cel mai important centru de comunicare înlume digitală. Bineînțeles, și rețelele sociale au sistem de mesagerie, dar sunt limitate doar la cei din rețea.

Email-ul a evoluat de la funcția de primire și trimitere de mesaje și a ajuns să încorporeze calendar, evenimente, lista de contacte din rețele de IM, documente ș. a. Cei de la Mashable ne prezintă evoluția acestui serviciu cloud gratuit și cât se poate de util.

Important de ținut minte: emailul a fost inventat de MIT în 1965, dar a fost folosit pentru prima dată de Ray Tomlinson în 1971 în cadrul nou inventatei rețele ARPANET (precursorul internetului). În 1982 este folosită pentru prima dată denumirea de email iar în 1991 apare primul email spam. Yepii.

Unul dintre cele mai vechi servicii de web-mail este Hotmail (1996). Curios lucru, țin minte unde și când mi-am făcut prima căsuță de email, la Yahoo, în 2004. Zic curios, pentru că uit foarte des multe lucruri de aceea folosesc carnețele, liste TO DO și alte asemenea. Emailul este un salvator pentru mine în multe situații.

Mai sunt multe de zis despre email, dar te las să le descoperi din imaginea de mai jos. Mă bucur că am dat peste acest infografic pentru că îmi place să am o imagine de ansamblu și e chiar plăcut să știi când și cum a apărut un lucru. Lectură plăcută.
evolutia-emailului-scrisori-digitale-infografic

3 răspunsuri la “Evoluția email-ului – infografic”

Sincer nu prea folosesc e-mail-ul , dar cand am nevoie sa contactez pe cineva iar acesta fiind offline pe messenger / facebook etc e-mail-ul este cel mai bun , plus ca de multe ori ma salveaza.

Hehe se pare ca si eu am avut cont pe hotmail si inca mai am … doar ca numai stiu parola 😛

Eu am vreo 14 foldere facute in casuta de mail. Cu mii de mailuri puse ici si colo, asa ca emailul este vital pentru mine.