Categorii
Arhiva Infografice

Brandurile în Social Media și ghidul marketingului online – infografice

Pentru cei pasionați de social media și de marketing online am o veste foarte bună: cele două infografice de mai jos sunt o sursă bună de inspirație. Zic acest lucru pentru că aceste infografice vorbesc despre brandurile care au cel mai mare succes în mediile sociale online și sunt și un ghid pentru crearea, promovarea și vânzarea de produse aproape exclusiv online.

Primul inforgafic ne arată că Facebook, Twitter și YouTube sunt canalele care vorbesc cel mai bine de influența unui brand. Cine le omite face greșeli imense când vine vorba de promovarea proprie. Este bine de știut că pentru fiecare rețea în parte există un anumit gen de campanie care trebuie făcută.

Un lucru care mi se pare de observat este acela că, dacă ușurezi foarte mult procesul prin care o persoană devine fan, atunci ai șanse mari să îl atragi. Oamenii nu umblă după simplitate pentru că sunt leneși, ci pentru că sunt mereu presați de timp.

De exemplu, este mult mai simplu să dai Like sau follow, decât sa îți faci un cont undeva sau să dai mai mult de un clic pentru a-ți arăta sprijinul pentru un brand. De aceea, introducerea în 2010 a butonului de Like a dus la crearea unui set de statistici mai exacte și mai la îndemână tuturora. Mai multe în infografic. Via [WorldBiggest].
Social-Media-Brands-infografic

Dacă vrei să îți pui la punct un produs online și să îl vinzi, atunci trebuie să citești cu grijă urmatorul infografic. Sincer, până să văd acest inforgafic nu am crezut că sunt atăt de multe puncte la care să fii atent și am vazut că fac lucrurile doar parțial. Nu mă ascund, la un moment dat voi monetiza blogul, însă am multe de învățat până atunci.

Strategia de mai jos trebuie învățată ca pe o Biblie și voi mai reveni la acest infografic din ce în ce mai des. Îmi place foarte mult munca făcută de UnBounce cu acest infografic.

Ce-i drept, m-am analizat puțin și am văzut că am făcut câte o puțin din fiecare componentă a acestei strategii. Importantă este interacțiunea în rețele cum sunt FaceBook și Twitter. Bineînțeles și abonările prin RSS și newsletter au ceva de-a face cu această activitate.

L.E. Un ghid impresionant a fost îl găsești pe SeoMOZ. A fost creat tot de către Oli, de la Unbounce. Îi mulțumesc pentru munca depusă. Citește și tu imensul ghid despre marketingul online (link via Iulian Lita).

Un lucru care nu trebuie neglijat: orice produs vrei să vinzi trebuie să dai, la început, sfaturi, articole sau cărți gratuite pentru a crea o comunitate în jurul tău. După cum mă știu unii, I’m a sucker for free stuff. Și acest lucru este valabil pentru mulți. Să nu uităm și concursurile, care au un rol important în crearea de buzz. Succes în marketingul online și află cât mai multe din inforgraficul de mai jos. Via [Coolinfographics].

noob-guide-to-marketing-infographic

[ANUNȚ] Nu uita că acest blog participă la concursul de popularitate RoblogFest. Dacă vrei să mă susții te invit să mă votezi dând clic aici (valabil până pe 17-03-2011). La fel, susține și stilmasculin.ro pentru superblogul lui de fashion dând clic aici. Va trebui să ai un cont făcut pentru a vota, din păcate. Mulțumesc!

4 răspunsuri la “Brandurile în Social Media și ghidul marketingului online – infografice”

Stii faza cu bull? Jump like a bull and fall like a bullsh.. :))) Da, ei austiut sa se promoveze, asta e clar:D

Sa stii ca unii sunt facuti sa te convinga cu absolut orice. Pacat ca nu sunt printre ei 🙁