Categorii
Arhiva Online

Serialul „The Boys” de pe Amazon Video este dezgustător

Serialul „The Boys” de pe Amazon Video este dezgustător pentru că oglindește modul în care ne-am purta fiecare dintre noi dacă ne-am naște cu așa puteri. Desi sunt mare fan filme gen Superman, unde superomul este un demizeu benevol, adevărul este că natura umană ar transforma acei demizei în demoni precum în serialul „The Boys”.

De fel mă feresc de oamenii care fac declarații absolutiste, mai ales când este vorba de scenarii gen „ce ai face dacă acum ai avea 10 miliarde de dolari dintr-o dată” sau „dacă ai avea puteri ca Superman”. Cei mai mulți spun că vor fi buni, dar oamenii se comportă diferit când sunt în fapt, când se văd cu puterea sub nas și pot face orice vor fără să sufere consecințele acțiunilor lor. Și tocmai asta face din anumiți oameni, crescuți și învățați cu putere, să fie așa de mizerabili și de infecți.

Și așa ar fi 99% dintre noi dacă am deveni, brusc, niște superoameni. Vrem să lăudăm natura umană ca fiind bună, dar suntem un mix de bun și rău, cu acțiuni altruiste câștigând de cele mai multe ori, dar nu suntem 100% buni. Posibilitatea ca acel 1-5-30% rău din noi să devină predominant atunci când nu există consecințe pentru acțiunile noastre este cât se poate de terifiantă și de adevărată. Tocmai de aceea în societăți moderne și sănătoase nu conferi putere absolută nici unui om și nici unui grup anume.

Puterea corupe și este periculoasă.

Un răspuns la “Serialul „The Boys” de pe Amazon Video este dezgustător”