Categorii
General Tehnologie

Tehnologia explicată: filmare CRT, televizoare transparente, AM radio, plăci de bază pentru calculator

În ton cu articolele despre istoria tehnologiei am și articole ca cel de azi despre tehnologia explicată. Ca să înțelegi mai bine tehnologia de azi este OK să înveți despre istoria ei și despre modul de funcționare. Așa ți-e mai ușor să înțelegi de ce un SSD este mai bun decât un HDD sau ce de un SSD NVME e mai bun decât unul pe SATA.

Poți filma monitoare CRT cu o cameră digitală? Da, dacă folosești shutter speed pe manual la 1/30 sau 1/60.

Cum funcționează un TV transparent bazat pe tehnologia OLED de la LG: ai o fâșie cu pixeli OLED emițători de lumină și TFT, thin film transistors, care duc curent la acei pixeli.

Cum funcționează un radio AM? Exemplu radioul Superheterodyne care genera frecvențe proprii care, interferând cu semnalele radio din jur, scoteau în evidența doar frecvența dorită de tine atunci când roteai de buton să asculți un canal anume. Ingenios.

Cum funcționează telefoanele mobile. Așa poți afla de ce firmele de telefonie știu unde ești la orice ora din zi. Te pot localiza pe o zonă de 1-10m.

Cum alegi placa de bază potrivită pentru gaming și office? Prima oară te uiți ce procesor îți trebuie și apoi alegi placa de bază în funcție de procesor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.