Categorii
Arhiva Optimism

Locuri de vizitat în Londra: Emirates Cable Cars, ExCeL London, Yacht Hotel, London City Airport

Cum mai avem ocazia vizităm diverse locuri interesante din Londra. La o populație permanentă de 9 milioane de oameni, 12,5 milioane în timpul zilei, și o suprafață de 1600 de kilometri pătrați ai mii de locuri de vizitat. De la pub-uri la restaurante, de la parcuri la locuri ultra-moderne.

Recent am fost în vizită la Emirates Cable Car, sunt telefericele de peste Tamisa. Le iei de la North Greenwich, de lângă stadionul O2, și apoi treci spre Crystal Building, pe malul nordic al râului.

Cine are card de transport Oyster plătește 3,5 lire biletul cu telefericul. Restul plătesc 4,5 lire. Am ajuns acolo luând vaporul de transport public pentru care am dat 4,1 lire, pentru că veneam din zona Cutty Sark, adică la doar 2 kilometri distanță.

Altfel vezi orașul de sus, mai ales că puteam vedea bine zona Canary Wharf, City Aiport, Greenwich.

Înainte de a urca în teleferic poți vizita muzeul A380 unde înveți cum funcționează avioanele și de ce poți zbura cu ele. Plus, au acolo un simulator și chiar o cabină a piloților. Totul pare destul de real.

Un alt loc de pe care l-am vizitat a fost zona ExCel London, una dintre cele mai mari zone de expoziție, și Yacht Hotel.

Apoi am mers pe podul înălțat de lângă ExCeL London și ne-am uitat la decolările de la City Airport:

Iată și un avion decolând de la City Airport:

Din fericire ai DLR-ul în zonă și este ușor să ajungi în alte părți ale Londrei. Plimbare scurtă, dar plină de poze, după cum vezi.

Când mai vizitez locuri interesante fac poze și, poate, public aici articol nou pe tema călătoriilor prin Londra.