Categorii
Arhiva General

O altă lecție de istorie a jocurilor video – RetroAhoy: The Secret of Monkey Island

Ahoy publică rar documentare noi, dar când o face toată lumea stă cu ochii lipiți de monitoare. Filmele lui despre armele folosite în jocurile shooter atrag mai bine de 1 milion de vizualizări fiecare. Omul știe ceva tehnici cinematografice și să prelucreze sunetul, dovadă că fiecare episod îți captează atenția secundă cu secundă.

Ca dovadă vezi filmul de mai jos despre pistolul M1911:

Pe canalul lui Ahoy găsești destul de multe documentare despre istoria jocurilor video, pe cum este cel de mai sus, dar mai scurte, pe la 20 – 30 de minute. În documentarul de față aflăm despre jocul de aventură The Secret of Monkey Island și despre intrigile din spatele jocului și cum a influențat lumea gaming din anii 80 până acum.

Documentarul te duce în trecut, atunci când jocurile erau doar 2D și grafica era doar în 16 culori. Vezi apoi cum jocul în cauză a cunoscut mai multe iterații, cu grafică și sunet mai bun. Apariția plăcilor grafice dedicate și a CD-urilor a dus la apariția unor jocuri cu o grafică mai faină.

Prin anul 2000 era o bucurie să vezi un joc 3D cu o grafică faină, nu cum era Wolfenstein prin anii 80, 3D, dar cu imagini bitmap și 16 culori. Își aduce cineva aminte de MotoGP și de Hercules, jocuri pe care le găseai la internet cafe-uri prin anii 2000?

Odată cu dezvoltarea tehnologiei am văzut jocuri mai faine și mai interesante. Acum joci jocuri Full HD cu niște detalii ca în filmele de cinema. Ahoy trece prin tot felul de asemenea detalii și scoate în evidență contextul în care developerii făceau munca pe la vremea respectivă.

Pentru orice pasionat de jocuri video care vrea să învețe mai mult cum s-a ajuns la industria de azi Ahoy a făcut o serie de documentare cum ar fi: Half-Life, Quake, CRASH: The Year Video Games Died, Doom, Wolfenstein 3D, Carmageddon și A Brief History of Graphics.