Categorii
Arhiva Tehnologie

Documentar pentru gameri: cum a influențat Războiul Rece evoluția jocurilor video


Cel care a creat documentarul poat fi găsit pe canalul de YouTube numit Ahoy unde poți afla despre istoria armelor folosite în jocurile FPS, de exemplu, despre minigun sau despre revolverul Magnum.

Despre jocurile video ai aflat de la părinții tăi că sunt o pierdere de timp, că sunt nocive, yada-yada. Adevărul este că jocurile video sunt urmașele filmelor artistice, o variantă mai personală și mai interactivă a acestora.

Desigur, fiind urmașele filmelor artistice, jocurile video sunt artă de la A la Z, de la muzica folosită în soundtrack-uri până la cele mai nesemnificative detalii ale armelor folosite în genurile RPG/RTS ori FPS. Și, desigur, jocurile electronice pot fi folosite în campionate pe post de sporturi electronice. Total OK.

Stuart Brown, cel care face documentarele despre jocuri video pe canalul Ahoy, prezintă istoria jocurilor video în filmul de mai sus, dar în luminaa evenimentelor din cadrul Războiului Rece. El prezintă istoria timpurilor respective și cum au influențat ele crearea unor jocuri specifice evenimentelor, cum ar fi jocuri în care te lupți cu rușii, altele în care se vorbește despre o apocalipsă nucleară și tot așa.

Documentarul este un amestec foarte plăcut de istorie a lumii și de istorie a jocurilor video în timp ce urmărește evoluția de la jocuri 2D, la jocurile cu perspectivă izotropică la cele cu adevărat 3D. Este un documentar pentru toți oamenii și, mai ales, pentru cei care vor să înțeleagă fenomenul numit gaming, mai ales că unele jocuri, precum GTA V fac miliarde de dolari din vânzări.

Nu, jocurile video nu sunt o pierdere de timp, ci sunt noul mod de a urmări un film artistic.

Și nu, jocurile video nu fac copiii mai violenți:

2 răspunsuri la “Documentar pentru gameri: cum a influențat Războiul Rece evoluția jocurilor video”

O altă lecție de istorie a jocurilor video – RetroAhoy: The Secret of Monkey Island | Manuel Chețaspune:

[…] rar documentare noi, dar când o face toată lumea stă cu ochii lipiți de monitoare. Filmele lui despre armele folosite în jocurile shooter atrag mai bine de 1 milion de vizualizări fiecare. Omul știe ceva tehnici cinematografice și să […]