Categorii
Arhiva Online Optimism

La Palma Astrolapse: un timelapse de invidiat

A trecut mult timp de când nu am mai pus un timelapse frumos pe blog, dar uite că cei de la Kuriositas mi-au venit, din nou, în ajutor. Pe Kuriositas găsești timelapse-uri și filme animate făcute de oameni nu tocmai cunoscuți, dar care au pasiune pentru ceea ce fac. Multe animații și timelapse-uri sunt de pus în ramă, ceea ce am făcut și eu de câteva ori pe blogul de față.

Timelapse-ul de mai sus, creat de către fotograful Adrien Mauduit, a fost filmat în Insulele Canare la Observatorul Astronomic La Palma. Numele filmului ENTRE CIEL ET TERRE înseamnă „Între cer și pământ”. Îți vei da seama destul de repede că valurile din film nu sunt valuri ale oceanului, ci nori.

Astrolapse este o categorie distinctă de timelapse în care, desigur, urmărești cursul stelelor pe cer. Nu mulți știu, dar din cauza poluării luminoase mulți oameni nu știu cum arată cerul deasupra orașelor. Tocmai din cauza asta în 1994 o serie de locuitori din Los Angeles au sunat noaptea la Poliție pentru că erau speriați de luminile de pe cer. În urma unui cutremur de 6,7 grade orașul a rămas fără lumină în miez de noapte și unii locuitori văzuseră pentru prima dată cerul orașului așa cum este el.

Enjoy!