Categorii
Arhiva Online Optimism

Geography Now sau ce înseamnă pasiunea pentru geografie

Dacă nu ești abonat la canalul de YouTube Geography Now, oprește-te din ce faci și dă subscribe, apoi revino să afli de ce îl recomand. Canalul este făcut de către Paul B., om pasionat de geografie care a făcut un canal cunoscut la nivel mondial, cu sute de mii de vizualizări pe fiecare episod.

Ceea ce deosebește Geography Now de alte canale este perseverența cu care publică filme noi și modul de abordare. Dacă ai fi avut la școală un profesor ca Paul B., atunci sigur ai fi învățat mai mult la geografie, dar, mult mai important, ai fi apreciat diversitatea de pe planetă și te-ar fi provocat să călătorești.

Modul în care face episoadele îți trezește curiozitatea pentru culturi cât se poate de străine pentru că el nu prezintă doar ceva aspecte geografice, ci acoperă și domenii cum ar fi: mâncăruri tradiționale, obiceiuri locale, locuri de vizitat, o scurtă istorie, oameni importanți de-ai locului, cultura și populația, tradiții.

Este ceea ce ar trebui să fie orice materie la școală: educație, divertisment, atinge domenii tangențiale, te face curios să cunoști oameni și culturi diferite. Practic, îți trezește pofta de cunoaștere.

Acum a ajuns la prezentarea Madagascarului și nu mai are mult timp până prezintă și România, așa că grăbește-te și trimite informații despre România cât mai ai timp pe Facebook, Twitter sau email din pagina de YouTube.

Spor la învățat geografie.