Categorii
Arhiva General

Accidentul din Ungaria: cum mori nevinovat

Și aici vorbim de nepăsarea generală a românilor, fie că sunt șoferi, fie că sunt pasageri. Dacă unul dintre pasageri i-ar fi făcut morală șoferului care își făcea live în timp ce șofa pe Drumul 4 din Ungaria, atunci poate azi ar fi fost în viață.

Așa au murit 8 oameni nevinovați. Șoferul este al 9-lea, dar nu îl trec la nevinovați. Așa cum zice Vali în articolul despre accidentul din Ungaria rudele victimelor ar trebui să se unească, să dea firma în judecată, să ceară bani grei și să nu lase evenimentul ăsta nepedepsit.

Dar ceea ce cere Vali este ca românii respectivi să aibă simț civic. Nu vei vedea asta.

Nu o dată am fost în situații în care a trebuit să cert șoferul, fie că era vorba de șofer RAT Brașov, taximetrist sau șofer de dubă. Este foarte ușor să mori cu asemenea oameni inconștienți la volan ori să fii implicat în accidente aiurea.

Acum ceva ani am trecut printr-o experiență de speriat când șoferul dubei cu care mergeam al aeroport a depășit o coloană în curbă. Am scris și pe Facebook despre situația respectivă:

Legat de cazul din articol trebuie să fac o precizare: pasagerii trebuie să se ia de șoferi când aceia nu au comportament OK la volan.

M-am luat de un șofer de la Direct Aeroport acum ceva ani pentru că depășise coloana în curbă, intrase pe contrasens, a evitat coliziune frontală cu o mașină de acolo și, forțând intrarea pe sensul normal, era să arunce o mașină din spate în hăul din dreapta.

I-am făcut scandal și apoi reclamație. Au sărit și ceilalți oameni pe el când comenta că nu am nici un drept să îi zic cum să șofeze. „Nene”, i-am zis, „am dat bani să ajung cu bine la aeroport, nu să mă omori tu cu circul tău aiurea pe străzi. Nu mă interesează experiența ta. Tu trebuie să mă duci în siguranță la destinație”.

Nu a mai continuat comentariile și a mers cu grijă, altfel îl dădeam jos din mașină și ceream firmei să aducă șofer nou.[…]

Puțină educație civică nu strică și lecția de azi este asta: nu te rușina să iei șoferul la rost când vezi că nu își face treaba. Sunt situații în care poți muri din cauza nepăsării șoferului și apoi a ta.