Categorii
Arhiva General

35 de kilometri pe oră

Dacă te-ai fi întrebat vreodată ce face diferența dintre vestici și români, gândește-te numai la acest lucru: sunt destule zone în Londra unde limita de viteză este de 35 de kilometri pe oră. Nu este vorba de drumuri laterale ci de drumuri gen WestFerry Road din Isle of Dogs, drum principal circulat des.

Prin comparație, românii merg cu 60-70 la oră pe zona dintre Făget și sensul giratoriu de la Independenței cu 13 Decembrie din cartierul Tractorul din Brașov. Și aud adesea plângeri de la șoferii din România că viteza maximă în oraș este prea mică. Hai, mai marș puțin.

Câți nervoși mi-a fost dat să văd la volanul rablelor amărâte din Brașov toți mi-au adus aminte de faptul că unii proști nu merită aerul ce îl respiră. Zic din nou: 35 de kilometri pe oră. Iar 50-60 la oră prin Brașov li se pare puțin.

Am mai zis-o de multe ori: tot prostul și săracul are mașină, cât de proastă, dar trebuie să aibă o rablă ordinară cu care să își mute hoitul de la casă către biroul la 1-2 kilometri distanță. Loază, mergi pe jos distanța aia, nu cu rabla aia ordinară cumpărată de la samsarii ce o aduc din Germania.

Mi s-a spus că aerul din Brașov este toxic comparativ cu cel din zona în care stau în Londra. Iar cei din Londra se plâng că aerul este prea toxic aici. De unde ai oare atât aer toxic în Brașov dacă nu de la rablele ordinare luate de toți săracii României?!

Ovidiu Eftimie zicea, în cel mai nou episod al podcastului ICR Podcast, că trebuie să vedem care sunt originile răutății neamului ăstuia. Ei bine, îți dau eu o origine: dorința asta idioată de a epata, de a te da cine nu ești.

În loc să te uiți la tine ce loază ești și cum furi oxigenul aiurea de pe planeta asta, îți iei o rablă ordinară, te dai mare cu trabuc în gură în pozele de Facebook, dar ești în bucătăria mă-tii, calci pedala la podea și aproape lovești pietonii pe trecerile de pietoni pentru că vrei să arăți că ai valoare. Fi-ți-ar valoarea a dracu’ să îți fie. De te-ar băga în pământ numai pe tine.

Un amic îmi zicea, zilele astea, că țiganii i-au stricat pe români. Eu zic că românii i-au stricat pe țigani: în loc să meargă încet cu căruțele românii merg tare cu rablele lor ordinare. Și să fim serioși, a-i zice cuiva să „nu se comporte ca un român” a ajuns o înjurătură mai mare decât aia cu „nu fi țigan”. Nu, ultima este un alint, prima este o înjurătură.

De sute de ani neamul ăsta s-a comportat ca o fiță ordinară și nu se vor schimba lucrurile prea curând. Atunci când vei vedea că se impune limită de viteză de 35 la oră în Brașov și se vor interzice rablele de pe străzile României, abia atunci vom vedea niște zori de zi, dar speranța este mică. Îi las pe Dorin Lazăr și pe Ovidiu Eftimie să îndrume lumea prin podcastul lor, ICR Podcast, către ceva meleaguri mai faine, măcar să descopere lipsurile neamului.

Eu am să stau deoparte și am să fac, în continuare, comparație. Cineva trebuie să ridice oglinda sus ca să vedem ce neam de dobitoci suntem. Auzi, 50-60 este viteză prea mică în oraș. Neamul tău de vitezoman care nu ai ce căuta la volan!

35. Nu mai mult. Loază.