Categorii
Arhiva Optimism Personal

Povestioare SF

Povesteam la muncă despre cele mai noi romane SF pe care le citesc. În afară de Bacalaureat, de Ovidiu Eftimie, mai citesc cărțile din seria The Ship Series de Jerry Aubin și sunt deja la a patra carte, Rendezvous.

Povestind despre universul interesant inventat de Jerry Aubin mi-am adus aminte că pe la 13 ani scrisesem vreo câteva povestioare SF, că doar eram mare fan astronomie și Dosarele X. Singura persoană care a văzut acele povestioare SF este fosta mea învățătoare, din clasele 1-4 din Sfântu-Gheorghe.

Îmi aduc aminte cum am descoperit un univers nou aflând că nu merge să spui „ambele toate”. Mi se părea o expresie potrivită atunci, dar apoi m-am rușinat când am văzut prostia făcută.

Una dintre povestioare era leit Independence Day. O scrisesem prin 1995 – 1996 și avea aceeași idee generală: oameni care ajung pe mothership și detonează o bombă atomică pentru a scăpa de extratereștri.

Altă povestioară este despre un nene preocupat cu greutățile vieții ce ignora o femeie bătrână care cerșea într-un parc. Femeia îi spusese că se vor mai întâlni în viitor, dar omul o ignorase și, după ceva pași, a descoperit că parcul prin care mergea era diferit. Făcuse un salt în timp de 160 de ani, într-o lume total nouă. La finalul zilei disperate în care a descoperit că nici apă nu poate cumpăra a ajuns din nou în parc și apoi a auzit-o iar pe bătrână: „Ți-am zis ca ne vom întâlni din nou”. Acolo se termină povestea.

Mai aveam alte povestioare, dar astea mi-au rămas în minte. Era vremea când citeam și povestioarele SF ale lui Albert Elton van Vogt, povestioare scrise de el prin anii 50. Încă mai am cartea.

Poate că voi mai face o tentativă de povestioare SF. Cum am avut curaj să deschid blogul voi avea curaj să arunc și ceva povestioare aici. Nu aș fi primul care face asta.

Până atunci te invit să citești despre suferința ce am avut, eu și colegii, când firma la care lucrăm a scos biscuiții din meniu.