Categorii
Arhiva Online Optimism

Cum arată un film din jocuri video? Exemplul Uncharted: The Lost Legacy (The Movie) [4K]


Uncharted: The Lost Legacy (The Movie) este un film făcut de Andy Gilleand care a lucrat zeci de ore ca să asambleze filmul de față. Filmul are nu mai puțin de 3,5 ore. L-am văzut pe tot și pot spune că Andy și-a făcut foarte bine treaba. Ai putea spune că este o producție stil Hollywood.

Cum a făcut filmul prezentat în acest articol? A luat toate scenele filmate deja, le-a unit cu înregistrări ale jocului atunci când tot el juca pe Playstation, a îndepărtat toate elementele care ar scoate în evidență că este joc video și PAM! ai un film lung și mișto. Acțiunea din film m-a ținut lipit de scaun în tot timpul ăsta.

Nu este un secret că gamerii se uită pe YouTube la înregistrări în care alți gameri joacă X jocuri. De prima dată când am văzut că jocurile de mașini au o funcție de a vedea un film cu ultima cursă mi-am pus întrebarea de ce nu am avea și un film la final de joc? Aș fi putut vedea filmul cu acțiunile care au dus la rezolvarea unei secțiuni din joc și apoi la finalizarea jocului.

Nu am văzut filme de genul până la Andy Gilleand.

El a mai făcut ceva filme de genul și văd că are prea puține vizualizări. Asemenea muncă merită mult mai mulți fani.

Exemple de alte filme.

Rise of the Tomb Raider (The Movie)

Assassin’s Creed Liberation (The Movie)

Uncharted 4: A Thief’s End (The Movie)

Prima oară când an aflat de Andy a fost când am urmărit o parte din filmul Uncharted 4: A Thief’s End. Ai zice că este un film în toată regula și abia îți dai seama când se face tranziția de la scenele pre-înregistrate la jocul propriu-zis. Super faină munca.

Ideea este genială și sper ca în viitor jocurile video să creeze un film continuu cu acțiunile care au dus desfășurarea evenimentelor din cadrul jocului. Ar fi o nișă numai bună de explorat. Știu că ar fi mai greu pentru jocurile open world, dar s-ar găsi o soluție de compromis și acolo, un fel de fast forward sau fade-in/fade-out cu scene scurte de explorare în care nu se întâmplă nimic altceva decât colectarea unor obiecte pentru inventar.

Sper ca trendul să prindă cât mai mult. Ar merita creat și un fel de box office cu așa filme. Sigur ar avea ceva fani.