Categorii
Arhiva Optimism Personal

Londra, frumoasă și puțin periculoasă

Prietenul meu, Răzvi, îmi va zice că iar exagerez pe cum făcea anul trecut, dar să nu uităm că au avut loc 5 atacuri teroriste în Londra și au fost dejucate alte șase. Într-un an. În Londra. Și anul nu este gata. Media este un atac/tentativă pe lună.

Șansele sunt destul de mici să nimeresc în dreptul unui atac terorist, doar că acele mici șanse sunt extrem de mari comparativ cu orice loc din România. Cu toate astea Londra nu este un loc rău sau urât. Londra are farmecul ei, cu oamenii care zboară de colo-colo, cu locurile multe de vizitat și cu multele culturi cu care te intersectezi. Dacă ești xenofob sau rasist și vrei o schimbare, atunci Londra îți deschide o ușă bună către toate popoarele lumii.

Discutam de curând despre joburile din Londra și un lucru este clar: aici este loc de oricine, oricât de mediocru este el, inclusiv în lumea tech. Una dintre presupunerile mele false era că toți oamenii din firmele de aici sunt muncitori ori competenți. Lucru neadevărat, de altfel. Ca în orice alt loc din lume sunt oameni și oameni: unii leneși, alții proști de-a dreptul, alții extrem de capabili, alții foarte hotărâți. Este drept că mârlănia pe față pe care o vezi la unele firme românești nu există aici.

Londra este un loc pentru oricine, mai ales dacă omul respectiv este muncitor ori, mai bine, muncitor și competent.

Sunt mulți care vin pentru banii ce îi poți câștiga aici și rămân pentru societatea de care dau. România este la decenii bune distanță și nu există termeni de comparație. Apreciez oamenii de bună credință și harnici care încă mai stau în România și îmi pare rău pentru ei că nu trăiesc în lumea în care ar merita. Voi reveni și eu, dar mai stau pe aici. Poate ani, poate decenii, nu știu.

La cât este de mare Londra și la câte sunt de văzut și cunoscut aici, mi-ar trebui ani buni să străbat prin Londra. Aici este o pâine de mâncat, o bere de băut, o viață de trăit. Este drept că există și atacuri teroriste, dar nu ai văzut britanic care să nu meargă a doua zi la lucru pentru că trenul lui explodase cu o zi înainte.