Categorii
Arhiva General Online

Podcast “Un român în Londra” ep 18 – proteste, arme în Londra, bicicliști accidentați și spitale


Protestele continuă. Ziua 13 de proteste în București a dus la crearea celui mai mare drapel evăr în fața Guvernului României, în același loc în care se protestase în 1990 împotriva FSN-ului lui Iliescu. Istoria se va repeta? Nu mai sunt mineri iar acum românii s-au mai trezit.

Am vorbit despre proteste, despre cei trei bicicliști omorâți săptămâna trecută pe străzile Londrei, despre problemele din spitale și despre captura de 800 de arme făcută în ultima lună.

Alte știri:
– un nou safety policy al Poliției Metropolitane duce la stoparea urmăririi infractorilor pe mopede în 1/3 din cazuri
– ministrul științei Jo Johnson vrea să facă spațioporturi în UK până în 2020
– sistemul juridic lovit de tăieri de costuri: două clădiri ale magistratilor vor fi vândute pentru 1,8 milioane de lire (spitalele, poliția, transporturile și acum magistrații văd tăieri de fonduri)
– pe 13 iunie 2017 va avea loc primul campionat de drone racing în timpul London Tech Week la Alexandra Palace
– în UK este nevoie de 69 000 de ingineri, băieți și fete
– spitalele în criză: atoate spitalele din Londra au ratat targetul de 95% din cazurile de urgență preluate în termen de 4 ore ( au ajuns la numai 95%, iarna fiind un sezon foarte dificil pentru spitalele din Londra)
– vizita lui Trump din iunie va costa Poliția Metropolitană peste 7,5 milioane de lire pentru că vor fi implicați peste 7000 de agenți de poliție pentru a menține ordinea (s-au programat o serie de proteste anti-Trump)
– 3 bicicliști uciși în accidente cu mașini de tonaj mare
– copil nenăscut a murit la St. George’s Hospital, din Tooting, pentru că nimeni nu s-a ocupat de mamă timp de 4 ore când trebuia să nască
– regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a ajuns la Jubileul de Safir (6 feb)), adică 65 de ani pe tron, mai mul decât oricare alt monarh din istoria recentă a lumii
– departamentul anti-tero a Poliției Metropolitane a confiscat 800 de arme ilegale și a arestat 282 de oameni în ultima lună ( AK47, SMGs, puști, mitraliere, PM-uri, pistoale)

Despre viața în Londra:
– cum să găsești un job rapid

– cuvinte folosite greșit

Pentru sugestii, comentarii și relamații ști unde să mă găsești 😀