Categorii
Arhiva General

Dragnea ca Dragnea, dar ce dracu’ păzesc cei de lângă tine?

Ioi, Dragnea este o mizerie care a distrus țară împreună cu jegul de Iliescu, cu criminalul ăla acuzat de crime împotriva umanității. Chiar dacă va fi condamnat la închisoare când mai are o zi de trăit tot este bine. Să stea mizeria cu frica în sân, să îi stea în gât fiecare zi.

Corupție.

Caz aici de corupție explicat de Vali.

Dar zici că ăia sunt cei mai răi sau că ăia sunt principalii vinovați? Crezi că ei sunt singurele mizerii care ne vând viitorul și care își bat joc de zilele noastre?

Am o altă teorie: ei sunt simptomele, nu cauzele. Cauza este o țară bolnavă de zeci de ani de zile. Dragnea & co. sunt numai simptomele, sunt buba care se vede cel mai bine, dar cancerul e sub piele, e ascuns bine în jurul nostru.

„Cum așa?” întrebi. Ei bine, uite că nu se ajungea aici fără largul concurs al românilor, al multora dintre noi. Fiecare chestie mică despre care zicem că nu va afecta cursul unui grup ori a unui oraș. O șpagă la doctor, că altfel nu te operează, o șpagă la rutieră, că nu vrei amendă, îți faci munca prost pentru că urăști serviciul ce îl faci, furi cum știi mai bine.

Tot felul de chestii despre care zicem că sunt mici, toate adunate, dau naștere la un Ponta, un Dragnea, un Tăriceanu. Ei sunt români tot așa cum furtul și înșelăciunea sunt românești. Nu ne place Dragnea, dar iote că Andrei Dinu și George Bratu de la FunTrip l-au furat pe Vali de 3000 de euro cât costa călătoria către Tailanda. Cică au luat banii și apoi au băgat firma în insolvență. Tactică clasică de înșelăciune.

Apoi avem șoferii RAT Brașov, dintre care unul a prins-o pe jumătatea mea între uși dimineața asta și era preocupat de faptul că ea îl filma, nu că ar fi trebuit să își ceară scuze pentru jegul ce este. Sau mai sunt colegi de lucru pe care îi știi că nu își fac treaba și că își bat joc de clienți.

Dragnea, ca Matrix, este peste tot, îl respirăm, e în jurul nostru, este în noi, este în colegii noștri. Dragnea este în fiecare om care nu își face treaba, care fură și minte, care înșeală, care fură la examenele de la liceu sau la facultate, care face campanii mincinoase pe net cu zeci de mii de „unici”, care zice că te susține la evenimentul ce îl faci și apoi te cheamă cu o săptămână înainte de event, atunci când te pregătești să anulezi totul, și își face treaba lui pe genunchi de ajungi să te rogi de el zilnic să își țină partea de târg.

Dragnea este și va fi doar o bubă ușor vizibilă pe frunțile nostre, dar cancerul este sub piele, la dos, ascuns după fraze de genul „dar eu n-am făcut ce face ăla” și „știu că fură, dar măcar ne dă și nouă”. Ultima expresie o văd des la pensionarii care votează PSD, pensionari care sunt primii care suferă de pe urma votului lor: primesc bani în plus la pensie, dar prețurile cresc, sari de un anumit prag de pensie și compensatele se duc pe apa sâmbetei, costurile cresc și mai mult.

Noul motto: „înțelepciunea nu ține de vârstă”. Votanții PSD au pierdut dreptul de a se numi înțelepți. Pensionari, milogi, masă de manevră, da, dar nu înțelepți.

Dragnea e buba, cancerul e sub pielea noastră. Te bați cu simptomul ori cureți boala de la rădăcină?