Categorii
Arhiva Online

Grabă nebună

Mă uitam la oamenii care pleacă de la serviciu azi, vineri seara, și la cum se îngrămădeau în metroul londonez ca să ajungă cât mai repede acasă. Unde naiba te grăbești și fugi de nebun, mai ales că ai terminat munca? Televizorul nu pleacă, jocurile video nu pleacă nici ele și nici pub-ul în care te vezi cu oamenii nu pleacă nicăieri.

Mai ales vinerea seara.

Mi-am adus aminte de faptul că mereu mă iau de șoferii brașoveni că merg prea grăbiți seara spre casă. Grăbiți ca să vadă filme sau să piardă timp aiurea, nu să salveze vieți ori să facă ceva util. Și iată că londonezii sunt la fel. Se grăbesc să spargă ușa la 17:30 fix și fug repede spre casă pentru a pierde timpul aiurea la filme, băute ori naiba știe pentru ce.

Aceiași oameni care pierd timp aiurea, doar contextul diferit.

Rareori mă grăbesc să ajung la muncă. Rareori mă grăbesc să plec de la muncă. Filmele, jocurile video, pierderea de timp aiurea pot aștepta.

Te grăbești ca să stai mai mult sau cum? Unii oameni îmi dau impresia că există numai pentru a sparge ușile de la muncă. Ziceam, mai demult, că toate zilele îmi sunt la fel, fie că este duminică, fie că este luni. La muncă fac ce îmi place, mai și învăț meserie, mai și ascult podcasturile preferate. Dacă îți place ce muncești parcă nu mai e muncă, nu? La ce să te grăbești atunci?

Fă comparația cu japonezii, oameni care lucrează 12-13 ore pe zi și totul li se pare normal. Se pare că ei nu au nevoie de atât de mult timp pe care să îl piardă aiurea în fața calculatorului sau al televizorului. Pentru ei timpul se măsoară altfel, oricum nu în spart de uși la final de zi.

De ce atâta grabă ca să nu faci nimic? Dacă tot pierzi timpul aiurea ca o tută de doi bani, măcar fă-o cu calm și nu te mai agita când mergi spre casă. Ușor, că nu pleacă planeta de pe orbită fără tine, loază.

4 răspunsuri la “Grabă nebună”

Corect 100% … Ca să nu mai zic că dacă invităm să muncească și sâmbăta se iscă un scandal monstru! 🙂

Sunt și alea opțiuni, dar păcat că trebuie să fugă de nebuni. Sunt mulți țineri care fug :))

Muncesti sa traiesti, nu traiesti sa muncesti. Habar nu ai la ce alearga, poate au copii si se inchide scoala la o anumita ora, poate multi nu stau in Londra si au trenuri la ore fixe, daca intarzie 5 minute, a intarziat 35 de fapt ca a pierdut trenul. Nu poti fi critic fara sa cunosti „contextul” de care tu tot vorbesti. Ce vezi tu nu e totul ci o imagine alcatuita prin prizma ta. Deci sezi bland la birou si munceste ca altceva nu ai de facut oricum.