Categorii
Arhiva General

O nouă față

Citeam o știre pe Facebook despre niște părinți care protestau în fața unei școli pentru că nu vor ca un elev cu ADHD, care era violent în relatie cu colegii săi, să mai fie primit în școala respectivă. Văd că românii au descoperit că mai există și alte metode prin care pot obliga autoritățile să facă treabă: protestul.

Votul nu este suficient și tot mai mulți români descoperă asta an după an. Este bine. Sunt multe alte moduri prin care poți face ca lucrurile să meargă mai bine în țară, printre care și protestul.

Păcat că s-au scos școlile pentru copii cu nevoi speciale, și cele profesionale, și cele vocationale. Cineva, undeva, a arătat că urăște copiii suficient de mult încât să îi oblige pe toți să meargă la același tip de școală sau liceu. Ministerul Educației a avut grijă să arate cât de mult urăște copiii.

Dar dincolo de stupizenia cu închisul anumitor tipuri de școli avem niște părinți români care, fie că au dreptate sau nu, merg dincolo de tânguielile de Facebook și fac ceva concret în stradă. Sau în zona școlii, după caz. Ar mai fi alte metode prin care românii pot participa la conducerea tării: să fii observator independent la alegerile parlamentare din 11 decembrie, să trimiți mail și să dai nas în nas cu cel pe care l-ai ales, votul, protestul, să tragi de mânecă românul de lângă tine care își bate joc de munca ta și de bunul simț.

România începe să aibă o nouă față, dar lucrurile se întâmplă încet. Schimbările parcă sunt lente. Sper să avem schimbările înainte de a trece veacul ăsta.