Categorii
Arhiva Locuri pe net Online

Podcast “Un român în Londra”, ep 6: May-back!


Bine ai revenit în stația Londra. Singurul loc unde ai știri din cotidianul londonez este podcastul meu, „Un român în Londra”. Atât timp cât îl voi face am să vorbesc de știrile din Londra și am să ofer sfaturi pe tot felul de subiecte.

Dintre știrile importante ale săptămânii aflăm că un proprietar de casă a primit 150 000 de lire amendă pentru că ținea 18 oameni într-un apartament cu 4 camere, Prim-ministrul Theresa May a fost tratată cu spatele de UE, de unde și numele „May-back” pentru episodul de față , iar un șarlatan cere bani oamenilor să îi bage la locuri de muncă pentru ca mai apoi să fugă cu banii.

Dintre știrile săptămânii:
– un șarlatan din Nigeria care folosește diverse nume, printre care și John Phillips, Nathan Phillips sau Bill Barnet, cere între 100 – 500 de lire oamenilor pentru a-i plasa la locuri de muncă și fuge cu banii. Cică are o firmă cu numele Premiere Employment. Desigur, s-a folosit de numele unei companii care există pe bune, deși nu are nicio firmă pe numele lui. Ca idee, poți verifica detaliile firmelor din UK cu ajutorul site-ului CompanyCheck.co.uk, acolo unde afli că firma pomenită de el este o firmă legală, dar care sigur nu are treabă cu șarlatanul
– Abbas Rasul proprietarul unui apartament cu 4 camere și al două agenții imobiliare Grosvenor Property Investments Ltd și London Victoria Estates Ltd, a fost amendat cu 150 000 de lrie pentru că ținea 18 oameni în cele 4 camere. Cerea 800 de lire de la fiecare chiriaș. Oamenii respectivi stăteau câte 4-5 într-o cameră și plăteau sume enorm de mari pentru condițiile ilegale în care stăteau. În episodul 2 explic condițiile pe care trebuie să le respecte un imobil înainte de a-l lua în chirie în Londra.
– Theresa May a fost tratată cu spatele de reprezentantii UE la Summitul UE și exclud, practic, UK de la orice fel de negocieri din cadrul UE privitor la viitorul UE, inclusiv privitor la planul de a crea o armată a UESe pare că UE vrea ca Brexitul să aibă loc mai mult decât vor cei din UK.
– doctorii și asistenții medicali de la spitalele Guy’s și St. Thomas primesc camere video personale pentru a filma atacurile fizice la care sunt supuși
– spitalul St. Georges, din Tooting, face operatii complicate de îndepărtare a cheagurilor de sânge din creier care duc la atacuri cerebrale. Procesul se numește trombectomie mecanică și se folosește de un fir metalic subțire cât un fir de păr care este direcționat către creier în locul unde este cheagul de sânge și îl elimină. Pacienții cu cea mai mare reușită de supraiețuire trebuie duși acolo în termen de 5 ore de la atacul cerebral (accident vascular cerebral)
– Ipsos Mori a făcut un survey prin telefon cu 1016 oameni și au descoperit că 53% dintre britanici spun că va fi mai rău din cauza Brexit, în urcare cu 16% față de septembrie 2016. Parerea generală este că va fi mai rău
– o vedetă cu mai mulți ani decât neuroni, Barbara Windsor, se opune deschiderii unui laborator de combatere a cancerului în cartierul în care sta pe motiv că laboratorul va pune în pericol sănătatea oamenilor cu ajutorul „radiației”. Laboratorul va fi construit la clinica de pe Harley Street și va combate cancerul cu ajutorul procedeului numit terapie cu fascicole de protoni, practic un mic accelerator de protoni care va acționa ca un cuțit ultra subțire cu care poți distruge celulele canceroase. Vedeta nu știe nimic despre cum funcționează, dar nici nu o interesează, ci se opune aiurea unui laborator care va salva multe vieți.
– inflatia va ajunge la 3% la anul, mult, mai ales că inflația din UK din ultimii ani a fost în jurul a 0%
– costul caselor a crescut cu peste 100% în ultimii 20 de ani. În 1995 puteai cumpăra 93% din case cu un preț sub 120 000 de lire, dar acum cele mai multe case, adică 93% costă mai mult de 120 000 de lire iar prețul mediu este de 450 000 de lire
– 22 000 de body cameras trimise către poliția din UK pentru a reda încrederea în profesionalismul polițiștilor din UK

Mult mai multe informații, comentarii și explicații în episodul de azi.
podcast-un-roman-in-londra-ep-6-may-back-22-oct-2016