Categorii
Arhiva General

Băieți, voi cum supraviețuiți valurilor de cumpărături?

Cred că toată lumea știe imaginea aia cu traiectoriile făcute de bărbați și femei atunci când merg la umpărături. Ceva de genul:

Women Vs. Men Shopping

Am marea baftă că jumătatea mea a mai bună nu își aruncă ochii aiurea în magazine când mergem, ci chiar calculează oferte și compară prețurile cu alte magazine. E un adevarat dicționar de prețuri. Cât ne plimbăm prin Asda sau la alte magazine îmi zice procentul cu cât este mai ietin față de Lidl, Carrefour ori Billa din Brașov.

Dar, ca să ajungi la performanța asta trebuie să studiezi piața îndeaproape, cam câte 2-3 ore minim la o ieșire, fie că este vorba de Carrefour, fie că este vorba de Asda, de aici din cartier. Și, cum legătura mea cu prețurile este tot atât de apropiată pe cum este legătura unui lemur cu extratereștii de pe Lună, îți dai seama că cele 2-3 ore îmi par o veșnicie.

Când merg la cumpărături mă duc direct la rafturile de care știu, iau ce îmi trebuie și fuga la casă. Abia observ oamenii pe lângă care trec. În maxim 20 de minute totul trebuie făcut. Țac-pac.

În schimb, când merg în croazieră prin magazin cu jumătatea universul sună altfel. Alea sunt orele în care verific Facebook mai abitir ca un broker de bursă și în care ajung să termin de citit cărțile preferate. Probabil că ar fi util să mă uit și eu după prețuri, dar acolo unde talent nu este, nici Dumnezeu nu cere.

Shoppingul este o artă la care stau prost.

Totuși, sunt pe acolo în acele ore măcar ca un zombie care împinge coșul de cumpărături și care mai ascunde în coș câte ceva dulce când jumătatea vânează oferte. Plus, urmărind știrile de pe Facebook apuc de citesc despre Adrian Buzatu, care a făcut recent o prezentare la CERN despre posibilele particule în care se descompunde bosonul Higgs sau despre viața de american a lui Mircea Goia, românul care a creat RomanianStartups.com.

Pot zice că petrec acele ore în mod productiv, nu cum aș vrea, dar aproape onorabil. Voi, băieții, cum supravietuiți naufragiului în vreun supermarket alături de perechea voastră?

3 răspunsuri la “Băieți, voi cum supraviețuiți valurilor de cumpărături?”

easy man:) totul online, n-am mai fost intr-un magazin de nu stiu cand, groceries pe ocado sau tesco direct, mi le aduce acasa gratuit si resul pe diferite site-uri. Pentru ne-alimentare comandăm mai diferite modele/marimi si ce nu ne place, bang: free return 🙂 plus luam si cashback prin Quidco:)

Este o soluție bună, dar nu se aplică la mine. Trebuie să vizităm mai multe chestii, nu doar locul în care putem cumpăra produsul pe care am pus ochii.

iti trece soon 😉 asa faceam si eu pana am prins confortul canapelei 🙂 urasc ingramadeala din centrele comerciale, mai bine stau la o bere in pub 😀