Categorii
Arhiva General

UK: Londra se pregătește de un atac

Dacă citeai Evening Standard zilele astea, atunci aflai că Londra are 2600 de polițiști înarmati și vreo 600 de polițiști în trupele special, antitero. Șeful Poliției Metropolitane, Met Police pe cu se zice pe aici, zicea că nu este o problemă de „dacă”, ci de „când” se va întâmpla vreun atac terorist.

În orice caz Londra nu este străină de asemenea atacuri, așa că sper să fie pregătiți încât să nu dau eu nas în nas cu aemenea situații. Oricâte precauții îți iei tu ca om simplu, nu știi dacă nu cumva ajungi și tu în vreo capcană pusă de vreun netot. Plus că este un obicei ca oamenii să fie înjunghiați prin Londra, fie ei adolescenți, din care 4 au murit anul acesta, fie ei oameni în toată firea. Londra nu este Brașov ca să zici că mergi cât de cât în siguranță pe străzi seara.

Teoretic, statisticile zic că aemenea înjunghieri au loc rar, atentatele și mai rar, dar nu îți mai vine să o arzi academic cu statisticile atunci când ești tu parte din una.

Din 3-4 atacuri din ultimul an petrecute în Londra, mai toate făcute de niște indivizi cu săbii sau cuțite, nu îți poți da seama unde te poți trezi cu un prost care are o zi proastă și îsi zice că ar fi fain să înjunghie oamenii aiurea. Se poate întâmpla oriunde.

Chiar atacul din Russel Square, petrecut acum 2 zile, a fost făcut de un prost de 19 ani care stătea în zona unde am stat și eu, Tooting. Russel Square este în centrul Londrei și încă nu se știe de ce idiotul s-a dus acolo să înjunghie oameni la întâmplare.

Nu sunt alarmist, ci doar anunț orice cititor că asemenea lucruri se petrec în Londra și că locurile aglomerate pot fi periculoase. Între timp, merg doar în locuri ce le știu, caut să evit mulțimile și în ceva săptămâni nu mai vizitez metroul decât cu ocazii speciale.

Cât despre atacuri teroriste cu bombe și altele, nu vreau să mă gândesc.

#besafe