Categorii
Arhiva Blogging Optimism

LMA this blog: 6 ani!

De 6 ani tot scriu pe blogul de față. De 6 ani tot atrag atenția asupra unor aspecte care merită corectate sau scriu despre lucrurile frumoase care îmi plac. De 6 ani dau cu sutele de articole în blogosfera românească. Nu mai am mult și devin moș al internetului românesc, deși mai e mult să îi ajung pe oameni ca Dorin, Eftimie sau Vali, care au cel puțin 10 ani de blogging fiecare.

Așa cum am subliniat de multe ori blogul trebuie văzut ca un privilegiu, nu un drept. Când tu consideri blogul un privilegiu, atunci te comporți altfel, ai o altă grijă legat de ceea ce faci. Blogul este o armă a cuvântului scris care poate râcâi țări sau suflete. Desigur, pare exagerat ce zic, dar este suficient să mergi în Rusia sau Bangladesh și vezi cum bloggeri sunt băgați la închisoare în prima țară și sunt uciși în cealaltă pentru cuvintele scrise.

Cuvântul are putere și mai ales cel scris. Poate vei vedea articolele de blog trecute în filele de istorie de peste sute de ani. Bloggerul trece în revistă societatea în care trăiește și prezintă o imagine cât mai aproape de stradă legat de ceea ce vede. Blogul este un instrument puternic în mâna unuia care știe să mânuiască cuvântul scris.

Nu am de gând să renunț la blog în anii ce urmează și trăiesc cu convingerea că blogul de față a ajutat sute de oameni de-a lungul timpului prin informațiile oferite și prin mesajul transmis.

La mulți ani blogului și la mai mulți ani blogosferei de la noi. Să mai treacă anii și să se trieze blogurile care sunt degeaba.

Un răspuns la “LMA this blog: 6 ani!”