Categorii
Arhiva General

UK/Londra: piața energiei electrice, British Slang, plata utilităților, locuri de vizitat și acces la aeroporturi

Am văzut un articol interesant pe Haivas despre piața energiei electrice din UK și am să pun si eu filmul mai jos. UK face mișcarea către crearea unei piețe sănătoase pentru mașinile electrice. Dacă prin 2010 existau numai 3 statii de încărcare a mașinilor electrice, azi există câteva sute și poți străbate Regatul dde la sud la nord cu mașina electrică. Prin 2010 existau 10 000 de mașini electrice iar acum sunt 55 000.

Oare câte mașini electrice sunt acum în România?

Deși se discută des despre calitatea proastă a aerului în Londra, eu zău că nu am simțit vreo diferență față de Brașov. Rivi a fost în vizită aici acum ceva timp și poate ar putea da și el o mână de ajutor legat de întrebarea asta.

Legat de cuvinte argotice engleze aka British slang, sunt ceva cuvinte, nu înjurături, pe care le-ai putea auzi prin Londra și nu ai ști ce înseamnă. „Going to the loo”, deși nu este argou, înseamnă „merg la toaletă”. „Going to the toilet” nu se prea folosește pe aici. „Be back in a jiffy”, este un slang și înseamnă „Vin repede înapoi”. Află despre mai multe asemenea expresii din filmul de mai jos:

Jen Dre ne dă sfaturi legate de plata facilităților. Cum eu prefer să stau într-o cameră din casă sau apartament, nu vreau să îmi bat capul cu asemenea chestiuni, dar poate te ajută pe tine:

Sunt vreo 5 aeroporturi în și în jurul Londrei iar filmul de mai jos îți zice cum ajungi la fiecare dintre ele. Ca idee, te sfătuiește să folosești metroul sau calea ferată. Uneori poți folosi autobuz/dubă și este mai ieftin. Am dat 2 lire când am venit în UK și am folosit o dubă de la Luton către centrul Londrei.

Și, dacă ai timp destul de plimbat și vrei să vizitezi locuri noi, urmărește sfaturile celor doi de mai jos. Londra este enormă ca suprafață și nu cred că-ți ajunge o viață de om să treci prin fiecare local și pe fiecare stradă.

Have fun în UK.