Categorii
Arhiva Locuri pe net Online Optimism

Cu ce mă mai ocup: podcast românesc de știință – Tehnocultura SciCast [audio]

Ca o continuare directă a emisiunii ce am făcut-o la TVS Brașov, până să moară canalul TV, am pornit podcastul audio numit Tehnocultura SciCast. În loc să merg la biserică duminica eu fac podcasturi audio de știință. Asta-i viața 😀

Podcastul poate fi ascultat pe Tehnocultura.ro în articolele cu show notes sau pe iTunes unde pun partea audio a filmelor ce le public pe canalul de YouTube Tehnocultura.

Munca mea în jurul tehnocultura.com a devenit din ce în ce mai implicată de-a lungul anilor. Chiar dacă nu mai public articole într-atât de des pe cum făceam în anii trecuți, Tehnocultura a crescut într-un proiect care are podcast audio, canal de YouTube și site-ul, desigur. Fiecare film sau podcast audio are articol asociat unde poți urmări informațiile într-un mod succint și poți verifica sursele.

Tehnocultura SCiCast este creat în imaginea emisiunii TV, respectiv, alegi un subiect principal, îl dezvolți și apoi ai partea de știri. Dacă emisiunea Tehnocultura de la TV avea ca subiect principal o tehnologie anume și modul în care ea a evoluat de-a lungul timpului, Tehnocultura SciCast are un subiect de știință ca punct principal și apoi ce tehnologii rezultă din folosirea cunoștințelor din subiectul respectiv de știință.

SciCast nu este un podcast cu prea multe detalii „tehnice”, ci l-am creat ca un punct unde poți învăța mai multe despre un subiect anume. Este un podcast pentru pasionații de cunoștințe generale. Cum nu sunt nici profesor în științe și nici cercetător, voi prezenta subiectele din perspectiva unui laic pasionat de știință.

Voi avea câte un episod nou în fiecare duminică și te aștept cu întrebări în zona de comentarii. Fiecare episod are și o secțiune de întrebări din lumea științei/tehnologiei așa că nu uita să îmi trimiți întrebările pe blog, pe Facebook sau prin formularul de contact. Episodul 1 este online. Orice sugesții sunt binevenite 😀