Categorii
Arhiva General

Cu ce-mi petrec timpul pe net atâtea ore în zi?

Până apuc să actualizez sursa cu site-uri/canale de YouTube care îmi mănâncă ore bune în fiecare zi, iată un film educativ care merită tot timpul tău:

În genere urmăresc site-uri, canale de YouTube și podcasturi educative. Îmi place să învăț lucruri noi și să văd cum le aplic la viața de zi cu zi. Mai am și o listă de cărți în telefon care ar merita un articol separat.

Internetul este prea mare pentru a găsi ceea ce vrei tot timpul iar Facebook îți poate fura prea mult din timp fără a oferi ceva util la schimb. Am trecut demult de faza în care verificam fiecare mail nou venit în căsuța poștală sau fiecare notificare nouă din Facebook. Cu puțină disciplină ajungi să urmărești doar ceea ce vrei și folosești timpul în mod mai eficient.

Cercetări făcute în Anglia arată că oamenii sunt mai fericiți atunci când verifică emailul doar de trei ori pe zi comparativ cu verificarea emailului la fiecare minut. Încearcă și vei vedea că funcționează.

Pentru mine timp folosit eficient înseamnă și să mă uit la un film aiurea, nu doar să învăț lucruri noi. Timp ineficient folosit este acela în care citesc statusuri deloc interesante ale unor oameni care nu au ce da mai departe, tocmai de aceea prefer să citesc știri sau materiale educative și nu statusuri de genul „vai, e joi, ce viață de căcat am și abia aștept week-endul”.

Pe scurt, filmul educativ de mai sus vorbește despre: migrene, pisica lui Schrodinger, vise, cum să adormi, dinți și creșterea părului. Folosește-ți timpul în mod util 😀