Categorii
Arhiva General Locuri pe net Online Tehnologie

SpyHunter, spamware cu aer de antivirus, dă în judecată Bleeping Computer

Am aflat de la Security Now 551 că SpyHunter a primit un rating destul de prost pe forumul Bleeping Computer unde activitățile firmei creatoare, Enigma Software Group, sunt prezentate ca fiind mincinoase, ba chiar frauduloase, iar compania respectivă a dat în judecată forumul.

Pe scurt, se pare că SpyHunter, care ar trebui să fie un antivirus, nu își face treaba și că se comportă mai mult ca un adware decât un antivirus legitim. Oamenii sunt taxați dublu de către compania creatoare iar reclamațiile curg valuri pe forumurile publice.

Ei bine, cei de la Enigma Software Group au dat în judecată Bleeping Computer, creatorii softului anti-malware ComboFix pe care l-am folosit în cazuri extreme când nici un alt anti-virus nu făcea față. Mișcarea este una de intimidare mai ales că au dat în judecată Bleeping Computer pentru postările publicate de useri pe forumul site-ului.

Nu este pentru prima dată când o companie care face mizerii dă în judecată forumuri care publică vocea cumpărătorilor nemulțumiți. Mișcarea făcută de Enigma Software Group este de cea mai joasă speță și, cel mai probabil, va fi întâlnită cu o rezoluție favorabilă Bleeping Computer.

Cei de la Bleeping Computer ceruseră ajutorul pentru strângerea de fonduri și au strâns deja 72 000 de dolari, lucru de care mă bucur.

Asemenea mișcări de oameni mizerabili nu sunt specifice numai firmelor de spamware din SUA. La un moment dat CFR amenința că va da în judecată forumuruile românești pentru că publică orarul trenurilor pe paginile proprii. CFR uita că este un serviciu public și că toate informațiile de pe site sunt cu interes public și că pot fi preluate fără a cere permisiunea. Citeste despre un așa caz CFR vs Forumuri aici.

Oameni proști există peste tot, dar îmi place că internetul este în tare să își poarte singur de grijă și strânge oameni de bună credință la un loc pentru a le da un par în cap proștilor.