Categorii
Arhiva General

O imagine cât o mie de cuvinte: de ce joacă adulții jocuri video?

Se dă imaginea de mai jos, creată de cel de la Oatmeal. În imagine zice că poveștile sunt adevărate nu pentru că ne spun că dragonii există, ci pentru că ne arată că acei dragoni pot fi învinși.
oatmeal

De ce joacă adulții jocuri video? Din același motiv pentru care vezi alți adulți urmărind seriale TV, citind sau uitându-se la meciuri de fotbal: le place să descopere povestea din spatele unor evenimente. Mi se pare ciudată reacția unor „adulți” când le zic că îmi plac jocurile video. Nu petrec timp uitându-mă la ceva serial siropos, dar îmi place să urmăresc și să particip la acțiunea din Skyrim, Far Cry 3 sau Fallout 3.

Toate aceste jocuri au povești în spate, la fel ca serialele pe care oamenii le urmăresc. Jocurile video, la fel cum am mai zis-o, sunt o formă de artă și entertainment. Iar industria crește. Atunci când GTA V strânge mai bine de 1 miliard în vânzări în numai o lună și ajunge la peste 2 miliarde USD vânzări totale îți dai seama că jocurile video sunt ceva serios.

De curând Steam a deschis sezonul de reduceri până pe 12 februarie 2016 și mi-am luat ceva jocuri la prețuri de numai 1 – 8 euro, jocuri ca Skyrim și altele. Nu mai poți zice că nu îți permiți să iei un joc ok la niște bani accesibili chiar și pentu România.

Așadar, de ce joacă adulții jocuri video? Pentru că pot, pentru că vor și pentru că este un lucru normal. Fie jocuri video, fie ieșit la bere, fie urmărit un serial. Same shit.