Categorii
Arhiva Blogging General

Twitter o ia pe calea cenzurii #muieDragnea

Săptămâna asta a fost plină de știri proaste pe frontul comunicării, mai precis a libertății de comunicare. De exemplu, s-a trezit comunistul de Dragnea să propună o lege a defăimării care dă amenzi mari celor care critică politicienii iar Twitter și-a tras „Consiliu al Încrederii și a Siguranței” plin de tot felul de organizații a căror obiect este blocarea libertății de exprimare.

În genere, tot ce trebuie să știi despre grupurie de „political corectness” care sunt membre în acel consiliu creat de Twitter este sumarizat de Ovidiu în articlul despre Donald Trump.

Pe scurt, cei care se numesc activiști ai PC, political corectness, sunt oameni care vor să blocheze libera exprimare prin scoaterea din normele normalului a discursului în contradictoriu, fie el împăciuitor sau ofensiv. Cu alte cuvinte, ei vor să blocheze oamenii care nu sunt de acord cu ei. O cultură și o dictatură a opiniei, cum este numită tendința asta.

Dacă nu ești de acord cu un membru al acestui consiliu, atunci nu îi poți spune că greșește pentru că se consideră bullying sau hărțuire. Nu-i poți spune prost unuia pentru că se consideră că deja l-ai ucis mutilându-l înainte de toate.

Cum ziceam mai demult în articolul O cultură a ofensatilor: „cineva, undeva, cumva te va ofensa cu vreo vorbă sau expresie ori gest. Tu, cândva, cumva, undeva vei ofensa pe cineva cu o vorbă, gest, expresie. „. Nu poți controla asta la infinit.

Ofensele sunt de diferite niveluri și un minim de ofensă trebuie să fie acceptabil pentru a ava un mediu sănătos în care să purtăm discuțiile. Bun de citit ce au de zis și cei de la Observer.

Să fim înțeleși, nu este vorba aici de insulte aruncate aiurea, fără fundament, ci de faptul că tu poți fi ofensat și când cineva te contrazice și folosește cuvinte frumoase să ți-o zică. O măsură de ofensă poate și trebuie să existe.

Mă autocitez: „Măsura unei civilizații este dată de modul în care pot trăi la un loc oameni care se ofensează reciproc zilnic.

Toată prostia asta cu political correctness duce la tâmpenii ca în filmul de mai jos, în care un tânăr jurnalist a fost alungat de la locul unui protest condus de asemenea grup al corectitudinii politice duse la extrem:

Un răspuns la “Twitter o ia pe calea cenzurii #muieDragnea”

Hitul anului: “Te voi defăima”, de la Starea Nației | Manuel Chetaspune:

[…] denumiri. El și echipa lui au creat o melodie numită “Te voi defăima” dedicată lui #muieDragnea. […]