Categorii
Arhiva General

10 minute

De când sunt în Londra am observat un lucru la călătorii cu metroul: indiferent de ora din zi sau noapte o mulțime de oameni fug, la propriu, pe holurile metroului. Fie 7 dimineața, 8:30 sau seara, oamenii se îghesuie, coboară grăbiți pe partea stângă a scărilor rulante și fug către tren. Apoi se înghesuie în dreptul ușii ca mai apoi să se înghesuie în cabina metroului. Cabinelor de metro li se zice „cars” sau „train cars”.

Dacă vezi un individ care merge calm, nu se grăbește deloc și mai face și poze la proverbul zilei, atunci fie ai de-a face cu vreun psihopat, fie este vorba de mine. Urmez un sfat mai vechi de-al lui Vali care zice așa: „dacă azi ai întârziat la muncă, mâine pleacă cu 10 minute înainte și vezi cum iese treaba”. Funcționează.

Plec din timp, poate chiar mai repede de acasă, merg calm spre muncă, revin calm de la muncă.

Nu înțeleg atunci de unde atâta agitație pe oamenii ăștia. Pleacă locul de muncă? Nu se pot trezi dimineața? Nu au timp? Lucrează 8 ore pe zi, cum adică nu au timp? Dacă te trezești de la 6 dimineața, ca mine, descoperi că ai timp destul să ajungi la 9 la muncă.

10 minute înainte. Nu uita asta.

5 răspunsuri la “10 minute”

Web development la o firmă din Londra. Muncă de birou, adică 😀

Și nu mi-a ieșit?! Mama mă-sii.