Categorii
Arhiva General

Cât de frumos să mai vorbești cu RAT Brașov?

Cei de la RAT Brașov fac chestii faine, cum sunt integrarea sistemelor GPS pe autobuze și crearea stațiilor RAT inteligente, cu monitoare și toate cele. Au implementat și valabilitatea de 50 de minute a biletului. Un mare pas înainte. Dar, pentru că există un DAR, nu au rezolvat problema șoferilor sau a controlorilor scoși parcă de la fundul vacii.

Ce te faci atunci când stai seara la stația de la Carrefour și aștepți 52 să vină, dar acel autobuz face bucla de la giratoriul de la Mc Donalds și sare pur și simplu peste stația de la Carrefour. Busul respectiv trebuia să facă bucla care i-ar fi permis să vină la stația de la Carrefour, seara.

Telefon la RAT Brașov nu rezolvă nimic.

Apoi, busul 50 care trebuia să vină la timp în Livada Poștei pentru a merge spre pietrele lui Solomon. A venit mai repede și a plecat. Cine vine la timp la statie, cu 2-5 minute înainte, trebuie să aștepte pentru următorul autobuz 30 de minute la -10 sau – 15 grade Celsius. Telefonul la RAT Brașov rezultă în sfatul „faceți reclamație scrisă”.

Sunt plictisit.

Se pare că nu îi interesează să își educe șoferii. Nu toți șoferii sunt oameni de toată jena, ci doar cei de care ai nevoie ca să ajungi acasă sau la muncă la timp. Cum se întâmplă asta, nu știu.

Dacă înțârzii la muncă, ți se zice să îți iei mașină ca să nu petreci timp aiurea în stațiile RAT Brașov. Nu cumpăratul mașinii este soluția, ci educarea șoferilor RAT. Nu le place să lucreze și să fie oameni politicoși, atunci pot să plece în altă parte.

Din păcate nici brașovenii nu sunt uniți în a da de pământ cu RAT. Reclamații sunt multe, nu ai garanția că sunt nici măcar citite și nu există campanii de susținere a RAT Brașov pentru că nu îi dorești ca parteneri. Când am avut un meeting între Social Media Brașov și direcțiunea RAT Brașov am fost tratați cu spatele și s-au găsit scuze pentru orice se întâmplă. „Nu noi suntem de vină, ci ăia”. În loc să ia măsuri care ar schimba lucrurile în bine, am primit discursuri de marketing.

Desigur, când am mers acolo cu alți membrii ai Social Media Brașov pentru o posibilă campanie de susținere, au văzut în noi niște măgăruși: „Ce bine ca ați venit. Vrem să facem campanii, dar nu avem bani. Aduceți voi?”

Nu mi-a plăcut abordarea. Nu i-am mai contactat.

Până când RAT Brașov nu face schimbări la modul în care își educă și verifică șoferii și controlorii, nu vom vedea schimbări. Aș vrea să văd un sistem GPS funcțional și camere video în fiecare autbozul, tot funcționale. Și șoferi RAT care își bat joc de muncă dați afară. Și controlori care nu-și au rostul. Este posibil, dacă ai o pereche de ceva.

4 răspunsuri la “Cât de frumos să mai vorbești cu RAT Brașov?”

Am facut reclamatie ca in prima zi de dupa vacanta universitara nu erau abonament pe studenti la Sanitas, Dramatic , Primarie, Livada, Patria etc . Mi s-a raspuns dupa 2 saptamani ” In legatura cu sesizarea dumneavoastra intradevar nu se gaseau abonamente pentru ca se vandusera ” si atat ….
Cine se astepta ca in prima zi din 2016 cand studenti merg la facultate sa isi cumpere abonamente in conditiile in care nici bilete pentru studenti nu mai exista .

Manu, nesimtire e pe toate drumurile, nu doar pe autobuze.

De cate ori nu ai fost tratat cu curul intr-un pub/ bar? Acolo ai spune ca sunt alte pretentii si totusi…

Nu mă interesează de alte locuri. De exemplu, dacă merg la pub, atunci este clar că nu merg la muncă și nu se pune problema că întârzii pentru că nesimțitul de șofer nu respectă programul.