Categorii
Arhiva General Optimism

Patriotism de 1 dec? I’ll skip it!

Ce înseamnă 1 dec pentru mine, ca român? Nimic special. Inițial am vrut să scriu un articol cu X motive pentru care nu ai voie să te dai mândru că ești român, dar prefer să fiu ceva mai pozitiv și să promovez lucruri faine făcute de câțiva oameni, nu români. Faptul că s-au născut la noi în țară înseamnă fix zero. Ei fac ceva în ciuda poporului idiot numit România.

Ajunge anti-patriotismul meu pe azi 😀

Despre ce oameni este vorba? Despre oameni care promovează știința la noi și care luptă împotriva prostiei. Este vorba de grupuri de Facebook unde poți învăța despre Univers, cunoaștere, știință. Acolo ai motive reale să te bucuri că ești român.

Primul grup este numit Știință. Are și pagină de Facebook. Acolo sunt cercetători, oameni de știință, profesori, amatori ai cunoașterii care transmit știri din lumea științei și de la care afli ce mai fac românii în lumea științei.

Al doilea grup de Facebook este numit Ştiinţa, candelă în întuneric un loc unde se dezbat concepte științifice, vezi noțiuni rupte în bucăți și ronțăite cu multă migală, vezi care este legătura dintre spiritualitate, ca act filosofic de cunoaștere a universului, și știință.

Al treilea grup este cel de Pseudoștiință. Pe grupul respectiv se prezintă știri și concepte din lumea incredibilă a mincinoșilor și a anti-științificilor. Concepte mincinoase și înșelătoare ca homeopatie, radiosensibilitate, anti-vaccinism, naturopatie, acupunctură și altele sunt combătute cu argumente din care înțelegi de ce este bine să eviți mișcările respective.

Pentru mine aceștia sunt românii care trebuie celebrați, nu Ziua Națională a României, ca act care s-a petrecut în trecut și pentru care noi, cei de acum, nu avem nici un merit. Eu zic că trebuie să sărbătorim oamenii care fac cinste numelui de OM, că de români patrioți de hârtie este plin tot globul.