Categorii
Arhiva Blogging

Candela bloggerului

Dacă îi întrebi pe cei mai mulți bloggeri de ce scriu, atunci afli că ei o fac pentru că le place și pentru că simt nevoia să se exteriorizeze. Pentru mulți este chiar o terapie. Interesant lucru, dacă urmărești seria nouă a filmelor Sherlock Holmes numită simplu Sherlock, afli că lui Watson i se recomandă să scrie pe blog despre întâmplările din viața sa pentru a trece peste amintirile din război. Faptul că Sherlock devine celebru cu ajutorul acelui blog, celebritate care îi aduce și necazuri, este un efect al bloggingului regulat și a faptului că Watson scria despre lucruri interesante.

Indiferent de scopul pentru care un blogger scrie, speranța fiecăruia, cred eu, este aceea că ceea ce scrie este relevant pentru cineva. Desigur, excludem persoana care scrie articolele pentru că fiecare dintre noi suntem mândri de prostiile pe care le debităm pe blogurile proprii.

Bloggerii de bună credință, care scriu din pasiune și care vor să susțină comunitatea scriind despre ceea ce știu, au o candelă, blogul, cu care luminează internetul și, sper eu, ajută la alungarea prostiei și plevei din mormanul de tâmpenii ce se revarsă zilnic și care înfășoară statusurile pe social media ca niște ițe negre și pline de mizerie.

Fiecare blogger are candela lui și luminează în modul în care știe el mai bine. Există unii bloggeri care de 10 – 15 – 20 de ani fac asta. Un exemplu este Kuriositas care scrie despre locuri interesante din lume și despre filme scurte, apoi este olandezul Presurfer, un om drag mie și care are o colecție de lucruri din lumea cunoașterii generale și a lucrurilor simpatice. Mai este și Dave Winer, un dinozaur al internetului mondial care este sinomim cu podcastingul și cu bloggingul.

Chiar dacă pare a nu conta, atunci când bloggerul scrie de-a lungul anilor din pasiune, el lasă o urmă de lumină prin internetul în care ne plimbăm zilnic. Cu timpul candela lui va deveni far și aceștia sunt oamenii către care mă uit atunci când vreau să definesc internetul. Desigur, și în România avem bloggeri care pot fi numiți far, dar pentru acum am vrut să mă limitez la câțiva de dincolo.

Bloggere, candela sus 😀

2 răspunsuri la “Candela bloggerului”

Acesta este si motivul pentru care evit bloggerii care au aderat la promovarea si sustinerea prostiei omenesti.A fi blogger inseamna a promova omenia.

Tocmai de aceea este bine ca oamenii care promovează chestiile bune să fie și ei promovati. 😀