Categorii
Arhiva Blogging

#prinbasovulmeu 2015, Ziua 2: Selgros, Tâmpa, carting indoor la Karthbahn Kronstadt

În a doua zi de #prinbrasovulmeu am făcut o vizită la Bastionul Postăvarilor, unde am putut afla mai multe despre istoria Brasovului cu ajutorul unor ecrane touch și cu ajutorul ghidului audio instalat în acele dispozitive.

Nu am putut începe ziua fără un mic dejun fabulos pregătit de pisica mea. Așa DA întâmpinare de dimineață:
prinbrasovulmeu-2015-ziua-2-4-sep-poze (1)-mic-dejun

Vorba aia, un organizator fericit duce oamenii pănă la marginile Brașovului, ceea ce am și făcut 😀

Dacă vrei să vezi panorame ale Brașovului la rezoluții de ordinul gigapixelilor, atunci acolo este locul potrivit. Intrarea la muzeul din cadrul bastionului este de 12 lei/persoană și poți afla mai multe despre clădirile și istoria din Brașovul vechi în special.

Apoi am vizitat magazinul Selgros, dar nu zonele unde au acces cumpărătorii, ci în spate, unde au o mică făbricuță de mezeluri și de panificatie. Ei primesc carnea de la abatoare și apoi fac la fața locului salam, salam afumat, plăcintă de carne și multe ale mezeluri.

Am avut ocazia să vedem și zona de panificație unde au covrigi făcuți în cuptoarele automate pe care le vei vedea în imagini. Am luat o pauză de serviciu la sediul Selgros unde am afla că ei își vor deschide ușile tuturor cetățenilor, nu numai firmelor cum avea până de curând. Selgros își dorește să devină un Club în care orice om să poată veni să cumpere. Este o schimbare destul de mare față de sistemul de până acum, unde trebuia să îți faci card obligatoriu ca să poți cumpăra.

Cum am avut un program încărcat am fugit repejor la telecabină ca mai apoi să urcăm pe Muntele Tâmpa. Recomand tuturora să facă o vizită pe Tâmpa de 2-3 ori pe an pe jos sau cu telecabina, mai ales că un drum dus-întors cu telecabina este numai 16 lei.

Vederea orașului de la înălțime îți schimbă puțin perspectivele. Se spune că mai bine consumi banii pe experienț€ decât pe lucruri și lucrul acesta este evident atunci când faci plimbări și ieși din circuitul tău obișnuit, chiar dacă mergi la numai 1-2 km distanță de locurile pe care le frecventezi adesea.

Mai întăi am trecut la pe Turnul Funarilor unde este un artizanat mic și unde am putut afla mai multe despre istoria locurilor de la responsabila de artizanat:

Cum este cu telecabina:

Cum arăta oare Cetatea Brașovia, atunci când era pe vârful Tâmpei? Acea cetate avea deja 200 de ani de exitență când a dat ordin Iancu de Hunedoara să fie demolată în 1447.

Pe la vremea respectivă nu erau copaci pe Tâmpa. Copacii au fost puși în secolul trecut. Poze:

Apoi am făcut poze de pe Muntele Tâmpa:

Câți brașoveni sunt care nu au vizitat Tâmpa niciodată în ultimii 10 ani? Destul de mulți. Cei mai mulți nu au vizitat niciodată Biserica Neagră, de exemplu. Cred că ar trebui să avem în programa școlară lecții de călătorit cât mai mult.

După ce ne-am plimbat pe Tâmpa și am fost alungați de un vânt puternic, am mers la Kartbahn Kronstadt, un loc unde poți face carting în interiorul unei hale. Cartingul este situat în zona clădirii de unde se eliberează permisele în Brașov, pe strada Turnului. Cum drumul este mai complicat până la acea hală, dă click pe și vezi această hartă ca să vezi cum ajungi acolo.

La Kartbahn Brașov costa 20 de lei 10 tururi sau 45 de lei 10 minute. Cartingul este o experientă interesantă, mai ales că acele mașinuțe prind viteză foarte mare și ești atât de aproape de pământ. Inclusiv Michael Schumacher a învățat să folosească cartingurile înainte de a trece la Formula 1.

Ce mi-ă plăcut este că patronul, domnul Hellmut, a creat zona de bar într-un mod original, folosing roți și scaune de Dacia 1300. Este unul dintre puținele locuri tematice din Brașov. Patronul de la Kartbahn este colecționar de pipe și de mașini de epocă.

Iată pozele de la carting indoor din Brașov:

De la carting indoor am plecat din nou la Oktoberfest, partenerul nostru, unde am putut să ne bucurăm de bere și mici din belșug. Oktoberfest se termină pe data de 13 septembrie 2014, după 11 zile de nebunie și âuri de bere Ciucas și Ursus.

Oktoberfest în fiecare seară:

#prinbrasovulmeu este un eveniment organizat de Social Media Brașov și susținut de Oktoberfest, Clubul Economic German, Elmas, Ciucaș, Selgros, Dino Parc Râșnov, Kartbahn Kronstadt, Casa Viorel, Centru Echitație Cristina Râșnov, Primăria Râșnov, Hotel Ramada, Telecabină Tâmpa.