Categorii
Arhiva General

Video educativ pentru cei vor să știe mai multe despre ebola


Ebola zaire este un virus care face ravagii în Africa de Vest, dar nu într-atât de multe victime pe cum face malaria, foametea sau disenteria. De zeci sau sute de ori mai mulți oameni mor de pe urma celor trei cauze decât de pe urma Ebola. Ebola se transmite numai prin contact direct cu sângele, voma, saliva celui infectat ȘI numai când acesta prezintă simtomele, adică atunci când vezi că deja are febră.

Ebola atacă celulele sistemului imunitar în primul rând și de acolo dereglează modul de funcționeare a ficatului, a celulelor din componența pereților vaselor de sânge motiv pentru care suferinzii de Ebola mor din cauza sângerării interne și din cauza blocării funcționării organelor.

Spitalele din SUA s-au putut ocupa bine de o bună parte din pacienți și rata de supraviețuire este de 80%, pe când în Africa de Vest este sub 30%. Tratamentele împotriva Ebola includ tranfer de sânge, care, pare-se, reface o parte din celulele sistemului imunitar.

Pericolul pentru România este mic. Dat fiind că nu sunt mulți români în Africa de Vest și dat fiind că Ebola nu se transmite prin aer, ca gripa, noi suntem destul de protejați de boala asta.