Categorii
Arhiva Blogging General

Liber de politică săptămâna asta. Să vorbim de TV

Gata. Am tot intoxicat publicul blogului cu tot felul de chestii de politică. Săptămâna asta voi scrie despre orice altceva și țin subiectele de politică pentru o zi-două de săptămâna viitoare. Sigur voi avea ce scrie.

Promit ca, în viitor, să pun ceva poze de la filmările ce le fac pentru emisiunea Tehnocultura de la canalul local de televiziune TVS, ca să vedeți și voi despre ce este vorba. Este un mediu interesant, mai ales că pe același etaj este și sediul Digi 24 Brașov, la Hidromecanica.

Echipa care lucrează la emisiune nu este mare: realizatorul și prezentatorul, adică eu, Alex Luca, băiatul de la tehnic în mâinile căruia intră editarea video, adăugarea de efecte și texte, apoi este Ovidiu Grădinar, directorul TVS, care mă ajută mereu cu sfaturi și dă zeci de telefoane peste tot ca să îmi găsească invitați. Apoi mai sunt cameramanii care pun umărul. Cu timpul îi voi învăța pe nume 😀

Fiecare emisiune de maxim 30-40 de minute ia destul de mult de lucru: cel puțin o săptămână în care strâng informație, verific surse, caut imagini potrivite, scriu transcriptul de emisiune, merg la TVS sau dau telefoane după caz. Apoi tehnicul trebuie să lucreze pe transcriptul meu, cu ce s-a filmat și cu imaginile/video-urile ce i le găsesc, apoi echipa de emisie dă drumul episodului în fiecare marți, la 20:30.

Încă suntem la început, cu al treilea episod în lucru, și am multe de învățat, mai ales la gestică, intonație, rapiditatea monologului, dicție, postură, exprimare, „sentiment” și multe altele. Cine a trecut pe la teatru sau la TV cunoaște semnificația următorului șir de silabe: ba, be, bi, bo, bu, bă, bî. Sunt parte a exercițiilor de dicție la care, din păcate, am cam lipsit. 🙁 Recuperez!

În perioada asta este destul de mare agitația, cu locul de muncă normal, adică trezirea la 5, terminarea shift I la ora 14, apoi scrisul pe cele trei bloguri, apoi strângerea materialelor pentru emisiune și pentru bloguri.

Yup, sunt ăla de stă la calculator de la 5 dimineața la 10 seara. Și nu mă plictisesc deloc. Sunt multe de făcut!